• Orrnyálkahártya probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!

        A problémám az orrom folyamatos kiszáradásával van. Az orrüreg bejáratára főleg reggelre nagyon nagy sebek nőnek. Olajos orrcseppel próbálkoztam már, de nem igazán vált be. Minap vettem Otrivin 1% orrspray-t (patikában ezt ajánlották), de az útmutatót elolvasva kételkedem abban, hogy jót adtak, ugyanis szénanáthára és meghűlésre javallott.

        A sebek nagyon zavaróak és az orr külső érintésére is érzékeny, előfordul a seb vérzése is. Ha a sebet orrfújásnál irritáció éri, tüsszentési hullám jelentkezik.

        A kérdésem, mit lehetne tenni az orrom állapotának javítása érdekében, mit ajánlott venni, érdemes-e Otrivin-t továbbra is használnom. (Orrnyálkahártya kiszáradásával kapcsolatos gyulladásoknál nem javallott.)

        Előre is köszönöm megtisztelő válaszát és segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a orrnyálkahártya témában

        Tisztelt Kérdező!

        A krónikus rhinitis egyik formája általában az orrbemenetben jelentkező száraszságérzéssel, pörkösödéssel jár. A kezelésre orrkenőcsök és olajok alkalmasak. Az Ön által emltett orrspray a tüneteket ronthatja, ebben a kórképben alkalalmazása nem javasolt.

        Hasonló panaszokat azonban fertőzések is okozhatnak, ennek kizárása miatt fül-orr-gégészeti vizsgálat javasolt.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-23 09:55:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!Kb másfél hónapja ekezdett égni a nyelvem egyik oldala folyamatosan,azóta 2hete furcsa érzésem a torkomban,mintha egy hajszál lenne ott.De csak egy oldalon érzem ezeket a tüneteket.Különösebben nem fáj,csak nagyon...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés