Hirdetés
      • Re: Arcüregi ciszta utáni csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Lengyel Csongor! Köszönöm válaszát, valóban azt nem irtam le az elozo levelben, hogy mielött ezt a bal arcüregi cisztat kimütöttek (majusban) mar januarban egy panoramaröntgenen latta a fogorvosom a cisztat, masnap kihuzta az ez alatti bal 6-os rossz fogamat (amit egy masik fogorvos kezelt, sikertelenul), vallalva a kockazatot hogy esetleg megnyilik az arcureg, de ez nem tortent meg. ezutan kuldott ful-orr gegeszhez, amibol a vizsgalatok, stb. utan majusban tortent meg a mutet. A ciszta a bal 6-os fogam egyik gyökercsúcsának közvetlenül afölötti részén, az arcureg also, kozepso reszen volt, 2 cm-es. A csomo most is ide teheto, de a folotte levo arcszovetben van - mozgatható a szövettel együtt, a börfelszin alatt van, mélyen, kb 1 cm x 1 cm-es a 'magja'. udvozlettel: dr Ozsvari Bela

        WEBBeteg szakértő válasza a arcüregciszta témában

        Kedves Kérdező!
         
        Először is, csak a szakmaiság kedvéért: a cisztának nincs magja. Másodsorban: ha arcüregműtétje volt, akkor az milyen típusú volt? A szájpitvarban (a fogak feletti területen a fogínyen) ejtett metszésből az arcüreg elülső falának elvételével csontablakot készítettek és úgy jutottak be az arcüregbe? Ebben az esetben az arcüreg elülső felszínének közelében lévő lágyrészek megvastagodhatnak, ezt lehet tapintani. Egy ultrahangos vizsgálatot azért hasznos volna készíteni.

        Üdvözlettel: 

        Dr. Lengyel Csongor 

        fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-12 15:22:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés