Candida

HPV szűrés mellett kértem egy kenet tenyésztést is.Eddig minden negatív volt. a mostani candida gombát mutatott ki. Az orvos szerint azért, mert mélyebbről vette a, mintát. Kifejezetten örülök, hogy végre találtak valamit és elindulhatok a gyógyulás útján. Kaptunk gyóygszert, kupot, krémet. Remélem hatni fognak. Azt szeretném kérdezni, hogy a 15 éve tartó krónikus arcüreggyulladásom-4 fes műtét- a garatomban csorgó állandó válladéknak is búcsút inthetek majd?

Köszönettel

WEBBeteg Szakértő válasza candida fertőzés témában

Tisztelt Kérdező! A krónikus arcüreggyulladás okozója is lehet gombás fertőzés. Ilyenkor rendszerint a műtét kapcsán jellegzetes törmelékes váladékot, gombatelepeket találunk. Ha az Ön arcüreggyulladásának oka ugyanaz a gomba, mint, amit a nőgyógyszati vizsgálat során találtak, akkor előfordulhat a tünetei enyhülése, de nem feltétlenül gyógyul meg ez is. Bár ugyanazon hatónyag készítmény alkalmas a kezelésre, általában a kezelés során más dózist, más időtartamig alkalmazunk a két testtáj kezelésekor. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. szeptember 05.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Candida
T. Dr. úr! Candidám van az egész szervezetemben láb gomba, tenyerem viszket, a fülemből sötét aszalt szilva színű váladékot szedtem ki, visszatérő hüvely...
Candidjára, mennyi ideig kell a...
koszonom a valaszt a candidaval kapcsolatosan, de azt szeretnem tudni meg, hogy menyi ideig kell a nystatint szopogatni es ha szukseges a dieta. koszonom
Arckoponya Ct fül orr gégészeti...
Tisztelt Dr Úr! Gyermekkoromban arcüreggyulladások, orrpolyp, felsőléguti panaszok miatt kétszer műtöttek: FESS, majd septumplastica, kétoldali mucotomia,...
Fehéres csíkok a szájnyálkahártyán
Tisztelt Doktor Úr! Szíves segítséget kérném abba, hogy a számban belül egy ideje már észre vettem, hogy a belső arc résznél található jobb és bal oldalt...
Visszatérő piros torok
Üdvözlöm! 1 hónappal ezelőtt jártam fül orr gégésznél pici nyelési érzékenységgel piros torokkal, azi sandozt írt fel (vérbő garatnyálkahártya leleten),...
Dobhártya rezonancia
Kedves Doktor Úr! 27 éves férfi vagyok. Régebb óta tapasztalom, hogy a balfülemben mikor kisebb hang inger is éri gondolok itt pl.: viz csobogásra, tányér...