Rossz lehelet

6 é. kisfiamnak 2 éve vették ki az orrmanduláját. Azóta ha náthás (havonta! ) , akkor Domestosra emlékeztető szagú az orron át kifújt levegő. Az orrváladék kevés, sűrű és sárgás színű. Rendszerint antibiotikumos orrcseppel sikerül megfékezni a náthát, de aggódom, attól félek, hogy tönkre teszem az orrnyálkahártyáját. (A napokban javasolták az Aloe First készítményt, jelenleg ezzel próbálkozom) Szükséges-e kivizsgáltatni?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rossz lehelet témában

A váladék szaga valószínűleg nincs összefüggésben a korábban elvégzett műtéttel. A jelenségre több válasz is lehetséges. Pl. a műtét előtt a nagyobb orrmandula erősen korlátozta a levegő és a váladék orron keresztül történő kifúvását, így nem volt észlelhető a jelenség. Lehetséges, hogy a szagot az alkalmazott antibiotikus hatású orrcsepp valamelyik összetevője okozhatja keveredve a termelt váladékkal. Meg lehet próbálni orrváladék tenyésztés elvégzését Fül-Orr-Gégészeti szakrendelőben, így kizárható vagy bizonyítható néhány speciális kórokozó szerepe.

A túl gyakran alkalmazott antibiotikus orrcsepp összetételtől függően valóban károsíthatja az orrnyálkahártyát.

Dr. Deák Attila fül-orr-gégész

Kérdés: 2008. április 28., 19:34; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:34
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Rossz lehelet
Néhány hete gyakorta úgy érzem, hogy büdös a szájam, illetve a leheletem. Ilyenkor a fogmosás vagy az evés, ivás csak rövid távú megoldást...
Garatmandula, kellemetlen lehelet!
Tisztelt Doktor nő/Úr! Már egy ideje küszködöm a kellemetlen lehelettel.Észrevettem, hogy az elmúlt hetekben, a mandulámon nem sok, csak 1-2 kis...
Kellemetlen lehelet!
Tisztelt Doktor nő/úr! Már körülbelül 2-3 éve küszködöm a kellemetlen lehelettel. Minden nap legalább kétszer mosok fogat, de mégis jelentkezik...
Garat lehellet
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Napi 3-szor mosok fogat, de ennek ellenére mégis rövid időn belül rossz lehelletem lesz. Olvastam hogy a lyukas fog elő...
Fülzúgás kezelés