Mellkas, nyak, nyirokcsomók

Tisztelt Szakértő! Már tavaly is éreztem a nyakam bal oldalán feszülést. Akkor elmentem fül, orr, gégészetre ott megnéztek megtükröztek, Aztán nyaki lágy rész UH-ra. Negatív volt. Most ismét húzódik a nyakam, de fáj a bal kulcscsontom is. Nem mozgással összefüggően és nem tapintható ki semmi. Elmentem ismét nyaki uh ra ismét negatív. Voltam egy általános laboron, koleszterin kivételében rendben. Elmentem egy mellkas röntgenre ezen csak ez szerepel. Mellkas PA felvétel: Éles rekeszcontur, szabad sinusok. Tiszta tüdő. Norm. nagyságú szív. Ezen felül két hete a tesztem és a szemem viszed kisebb mértékben. Ezért felmerült bennem, hogy a nyirok mirigyekkel lehet baj a mellkasban. A sima röntgen vagy a vérvétel ezt kimutatná? Mit tehetnék még? Ezen felül, nem köhögök, de a torkom kapar. Voltam egy 20 paneles allergia vérvételen az negatív.

Dr. Keszthelyi Zsuzsanna válasza nyaki izomzat témában

Tisztelt Uram! Reumatológiai vizsgálatot javasolnék. Fizikai munkát végez? Több kérdés is felmerült bennem. Elképzelhető, hogy az egyszerű mellkas felvétel nem mutat ki semmit. Ön dohányzik? A nyirokmirigyek eltérésére más vizsgálat javasolt. Bár, a CT kimutatná, de az nem fáj. Érez megnagyobbodott nyirokcsomót, önvizsgálattal? Tudja, hol kell nézni? Ezt így nem tudom megmondani, de több minden lehet a háttérben. Megerőlteti az izmait valahogy? Önmagában, így nem értelmezhető a fájdalom. Írjon le többet, kérem. Köszönöm: Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Megválaszolva: 2023. július 02.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Bizsergés a fejtetőn
Üdv az lenne a kérésem, hogy pár napja azt észlelem, hogy bizsereg a fejem búbja és eléggé zavaró, , hiába masszírozom nem múlik el. ez azóta van mióta...
Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Garat/mandula panaszok kellemetlen...
Tisztelt Doktor Úr! Egy vissza-visszatérő problémával küzdök. Enyhe torokkaparás, mandulák pirosodása és vele társuló kellemetlen lehelet (ami néha erősebb...
Elhúzódó gyermekkori Orrmelléküreg...
Kedves Dr Úr/Nő! Gyermekem, December 11-én orrdugulásra panaszkodott, majd be is lázasodott (38.5), amely állapot, Dec 13-ig tartott. Fájdalma nem volt....
Mandulaműtét térdprotézis műtét előtt
Tisztelt Doktor Úr! 63 éves vagyok, térdprotézis műtét előtt állok. A góckutatás során a torokváladékban strectocoppus C került kitenyésztésre, minden más...
Tüszős mandulagyulladás láz nélkül?
Jó napot kívánok! Tanácsát szeretném kérni, tüszős mandulagyulladást állapotot meg a házi orvosom, nem fáj a torkom, nincs lázam, de viszont a mandulam...