Mandula-probléma

Tisztelt Doktor Úr, 4 napja tartó tüszös mandulagyulladás miatt aktil duo-t kezdtem el szedni háziorvosi utasításra. A baloldali mandulámon viszont megjelent 2 napja a képen látható valami, ami nyeléskor nagyon fáj. Nehéz eldönteni, hogy a mandulán van-e, vagy mellette, viszont nagyon megköszönném, ha megírná, ez a felsőlégúti fertőzés következménye-e, és hogy szájba fújható szeren kívül kell-e valamit szednem rá, esetleg orvoshoz menni vele? Köszönöm előre is!

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokfájdalom témában

Tisztelt Asszonyom,

A képen a mellső garatív hólyagos elváltozása látható. Legtöbbször vírus eredetű, spontán gyógyul. Leginkább egy induló nagy aphtára hasonlít.

Fájdalomcsillapítás elegendő.

Kérdés: 2022. december 08., 17:37; Megválaszolva: 2022. december 08., 18:38

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Nyelési nehézség
Tisztelt Doktor úr! A háziorvosom szerint tüszős mandulagyulladásom van! Kedden kezdődött, szerdán 40 fokos lázzal feküdtem. Csak a bal oldalamat...
Torok szúrás
Éles fájdalom
Tisztelt Doktor úr! Tegnap reggel úgy ébredtem, hogy nagyon erős, éles fájdalmat éreztem a torkomban.Ez a fájdalom egész nap megmaradt és...
Porallergia?
Tisztelt Doktornő/úr! Az utóbbi 1 hónapban, rendszeresen fáj a torkom, kicsit piros is. Hiába a szopogatós cukor, hiába a gyógytea, nem múlik....
Visszatérő torokfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 24 éves egyetemista vagyok, sosem voltam eddig beteg (pláne nem tartósan) , rendszeresen sportolok, futni járok. 2009 december eleje...