Garatmandula hajszálér

Tisztelt Doktor Úr! A garatmandulámon látok egy hajszáleret, ami erősen piros, máshol nem látni ilyet a mandulán. Lehetséges-e olyan, hogy - fizikai sérülés, baleset nélkül - napok óta a garatmandulán vérző hajszálér van? Vagy túlaggódom? Köszönettel: Szakács András

Dr. Zaránd Rajmund válasza Garat témában

Tisztelt Uram, A mandula felszínén gyakran van ismeretlen eredetű vaskosabb hajszálér, amely ritkán vérzik. Teendőt nem igényel, de gyakori vérzés esetén el lehet roncsolni.

Megválaszolva: 2022. augusztus 16.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Gyermek szájpadlás
Üdvözlöm! 4 éves kisfiam szájpadlásán lassan fél, egy éve időközönként a képen látható valami jelenik meg. Nem tudom összefüggésbe hozni semmivel. Kisfiam...
Hólyagos garat
Tisztelt Doktor úr! Ismételten segítségét szeretném kérni Már válaszolt az előző üzenetemre, de nem sokat változott a helyzetem. Jelenlegi panasz néha fáj a...
Papilloma szemölcs a garaton
Tisztelt szakértő, Kb 1 éve vettem észre egy szemölcs szerű elváltozást a garatívem bal oldalán. Gombostűfejnyi nagyságú. Elmentem vele szájsebészhez ahol nem...
Torok, nyelvcsap
Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok. Hetekkel ezelőtt lettem figyelmes (lehet régebb óta ott van), hogy a nyelvcsapomon lóg egy amolyan bőr darab, amely...
Csomó a nyelvcsap mögött
Pár hete észrevettem, hogy a hátsó garatfalamon, a nyelvcsap mögött egy kemény dudor található. Interneten láttam, hogy többet is rákerestek már hasonló...
Elváltozás a garatban
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hetekben kezdtem érezni a torkomban jobb oldalon egy gombóc szerű nyomást. Kezdetben nem foglalkoztam vele, mert úgy gondoltam...