Torok, nyelvcsap

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok. Hetekkel ezelőtt lettem figyelmes (lehet régebb óta ott van), hogy a nyelvcsapomon lóg egy amolyan bőr darab, amely lapos. Fájdalmat nem okoz, színe megegyezik a nyelvcsap színével. Régebben amikor észrevettem azt hittem, hogy nyál, csak nem régiben esett le, hogy valamiféle kinövés lehet. Mint említettem, fájni nem fáj, azonban mintha sűrűbben nyelnék, nem tudom ez-e az oka. Talán egy minimális gombóc érzés is társul a nyelés mellé, kicsit olyan érzés, mint amikor szomjas az ember és picit sűrűbb nyálat kéne lenyelni. Csatolok képet. A képen látható az is, hogy az egyik mandulán van egy fehér folt. A valóságban nagyobb a fehér folt, oldalra beljebb húzódik. Kíváncsiságból megkapargattam, akkor jött le belőle egy picike, de akkor lettem figyelmes arra, hogy egy gödörben van benne a fehér "valami". Kíváncsian várom válaszát. Köszönettel, Kriszti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Garat témában

Tisztelt Asszonyom, A képen a mandula állományban detritust, azaz mandula követ látni, az uvulán pedig fibroma vagy papilloma van. Előbbi elváltozás nem betegség, hanem olyasmi bakteriális termék, mint a lepedék a fogakon. Utóbbi terimét helyi érzéstelenítés után egyszerű levenni, a patológus megmondja, hogy van e további teendő (legnagyobb valószínűséggel nincs)

Kérdés: 2020. december 08., 22:28; Megválaszolva: 2020. december 09., 07:40
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban