Rejtélyes kór!

Kedves doktor úr! Remélem megoldást talál az eddig rejtélyes bajomra! Négy évvel ezelőtt egy reggelizés közben jött egy nyomás a fejembe, megemelkedett a pulzussom nagyon, az állam alatt jobb oldalon belsőleg jött egy csomó, ahol a mandulám helyezkedik el, a két kezem fájdalmasan elzsibbadt, a hangom elrekedt, csak recsegve értesítettem a nejem, hogy baj van, aztán el vesztettem az eszméletemet. Teljesen magam alá csináltam. Jött a mentő kórházba szállított. Egy hét kivizsgálás következett, néha csomóval néha anélkül. Diagnózis nincs! Azaz annyi, hogy egy kevéske nyálmirigy követ találtak. Ami még nem műthető. Nos a csomó azóta is időnként jelentkezik, hol hosszabb idő után, hol sűrűbben. Mindig étkezés közben. Az ájulásig nem jutok el mert amikór érzem, hogy kezdődik a nyomás azonnal lefekszem. Azon a napon nincs étkezés és beszéd. Másnapra már jobban vagyok. Az aggaszt, hogy egyre gyakrabban jön elő. Várom válaszát, hátha a doktor úr találkozott már hasonlóan ilyesmivel. Tisztelettel Dezső József Székesfehérvár.

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyálmirigy témában

Tisztelt Uram,

A panaszok magyarázható része a nyálmirigy kővel függ össze. Az ájulás és egyéb tünet pszichés szerintem. Pánikroham jellegű. Nyálkövet ki kellene operáltatni valószínűleg. És pszichológus is szükséges lehet.

Kérdés: 2022. május 17., 15:17; Megválaszolva: 2022. május 17., 15:58
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyálmirigy
Tisztelt Doktor Úr! Gyulladt nyálmirigy és nyelvgyök esetén előfordulhat nyelv alatti/környéki fájdalom, enyhe nyilalló érzés alkoholfogyasztás...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékelt Ultrahang lelet alapján szeretném kérdezni, hogy Ön milyen további vizsgálatokat, vagy teendőket, kezelést látna...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Nyaki UH leletértékelés
Tisztelt Dr.Zarán Rajmund! Januárban hirtelen jelentkező étkezés utáni fájdalom és duzzanat alakult ki a jobb fültőmirigyemnél.Háziorvosom...
Fültő duzzanat görcsszerű...
Tisztelt Doktor Úr, Ma délután hirtelen zsibbadást éreztem a jobb arcomon, a fülem felé, mintha meghúzódott volna ott az izom, egyre növekvő...