Nyaki UH leletértékelés

Tisztelt Dr.Zarán Rajmund! Januárban hirtelen jelentkező étkezés utáni fájdalom és duzzanat alakult ki a jobb fültőmirigyemnél.Háziorvosom nyálkövességre gondolt és Antibiotikum th írt fel.1hétig enyhe láz duzzanat után a tünetek megszűntek. Azonban 3hete enyhe füldugulást és fülsípolást éreztem,aminek nem adtam jelentőségét. 1hete pedig egy enyhe jobb oldali arcizomgyengeség lépett fel.Ez szemmel nem látható csak enyhe zsibbadás formájában jelentkezik.Valamint enyhe fájdalom a fül és a mirigy környékén duzzanat nélkül. Nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat errdményem: "Jobb oldalon a parotis állománya ,főleg a felső részben inhomogén megjelenésű közvetlenül a tragus előtti részen egy kb 6mm átmérőjű cysta látható.,de fokozott vascularisatiója nem látható. A ductus parotideus nem tágabb ,nyálkőre utaló jel nem azonosítható.A mirigy alatt mögött több apró reaktív jellegű nyirokcsomó látható.Kórosan megnagyobbodott lgl.,beolvadásra utaló jel nem azonosítható.Egyebekben a nagy nyálmirigyek és a többi nyaki lágyrészképlet kóros echo eltérés nélküli." Az ultrahang vizsgáló orvos szerint a bizsergő tompa érzés az arcomon a gyulladás/cyszta következménye. Kérdésem az lenne ön milyen terápiát javasol? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel. Qvell Norbert

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyálmirigy témában

Tisztelt Uram,

Lehetséges, amit a háziorvosa mond. Mivel a környezetében nyirokcsomó is van, lehet gyulladás. Ha néhány hét alatt sem javul, új uh, esetleg műtét jön szóba.

Addig sok folyadékot érdemes inni, hisz a nyál hígítása minden szempontból előnyös.

Kérdés: 2021. május 29., 09:58; Megválaszolva: 2021. május 29., 10:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékelt Ultrahang lelet alapján szeretném kérdezni, hogy Ön milyen további vizsgálatokat, vagy teendőket, kezelést látna...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Fültő duzzanat görcsszerű...
Tisztelt Doktor Úr, Ma délután hirtelen zsibbadást éreztem a jobb arcomon, a fülem felé, mintha meghúzódott volna ott az izom, egyre növekvő...
nyálmirigy daganat
Tisztelt Doktor Úr! Az ultrahangon az alábbi leletet kaptam: A p. lebenyek nagysága norm. szerkezetűek, minimálisan durvább, homogén. A...
Dudor a szájban
26 éves fiamnak kb. 2 hete pici dudor jelent meg a szája belső felében, ami nem múlik el, sőt időnként ráharap és akkor bepirosodik és mintha...