Orrzuhany helytelen használata

Tisztelt Dr. Zaránd Rajmund! Ma egy építkezésen voltam, ahol poros volt a levegő. Hogy kitisztítsam az orrom kipróbáltam egy tavaly vásárolt orrzuhanyt. Eddig zacskóban volt. Sajnos nem is öblítettem ki használat előtt, s nem is megfelelően használtam, mivel nem sóoldatot, csak langyos csapvizet töltöttem bele. A jobb orrlyukamba spricceltem a vizet. Ami olyan érzés volt, mint az úszódában amikor víz megy az ember orrába. Talán kicsit erősebb érzés volt annál. Utána egyből kifújtam az orrom. És 10 percre rá Aqua maris classic orrspray-vel párszor befújtam mindkét orrlyukamba. Szeretném kérdezni, van e fertőzés kockázata a cselekedetemnek? Kell- e aggódnom bármi féle egészségkárosodás miatt? Szükségesnek tartana egy kivizsgálást ilyen esetben? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orröblítés témában

Tisztelt Uram

Az orr eleve nem steril. Bejut oda minden piszok a környezetből. Problémát inkább a só mellőzése okoz. Érdemes a hozzáadott leírtaknak megfelelően fiziológiás oldattal végezni a kezelést. De egy alkalom miatt komoly baja nem lesz.

Kérdés: 2021. július 22., 20:06; Megválaszolva: 2021. július 22., 20:14
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orröblités házilag
Tiszelt Szakértő, Jelenleg otthon végezhető orröblítést, orrzuhanyt végeztem és ehhez a gyógyszertárban kapható orröblítőt és sóoldatot...
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....