Hallás csökkenés, orrdugulás

Tisztelt Doktor Úr! 2013-ban elkezdett zúzgni a bal fülem. Elmentem vizsgálatra és idegi halláscsökkenést álapítottak meg. Azóta romlott a hallásom, bizonyos helyzetekben bizonytalanul értem ha beszélnek hozzám. Az interneten lépten nyomon belebotlik az ember nagyon pozitív reklámmal ajánlott hallásjavító készítményekbe. Egyet kipróbáltam, nem ért semmit. Kérdésem ismer-e az orvostudomány a hallókészülékeken kívül egyéb hallásjavító kezeléseket. Mi a véleménye az említett internetes termékekről? Második nagy problémám, hogy lefekvés után rövid időn belül eldugul az orrom. Ez több éve tart és jelenleg csak orrcseppel tudom javítani a kellemetlen helyzetet. Nagyon sok gyógyszert szedek az egyéb problémáim miatt, lista mellékelve. Okozhatják-e a szedett gyógyszerek az orrdugulást? Milyen más megoldás lehetséges az orrdugulás megszüntetésére?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza hallásromlás témában

Tisztelt Uram!

Először is szükséges egy hallásvizsgálat a csökkenés mibenlétének kiderítésére. Ha vezetéses, akkor műtét is lehetséges, ha idegi, akkor csak a hallókészülék. Az internetes csalóknak ne dőljön be!

Az esti orrdugulás a vegetatív idegrendszer normális működése, az orrcsöpp csak nagyon rövid távon megoldás, inkább javasolom a rendszeres orröblítést ClinSin vagy NeilMed eszközzel. Szerintem a gyógyszerei nem okozzák ezt a panaszt.

Kérdés: 2021. március 25., 08:31; Megválaszolva: 2021. március 25., 12:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orr problémák
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Szeretném megkérdezni, hogyan lehetne kezelni pontosan milyen betegség ez? Hogyan alakulhat...
Egészségügyi problémák
Tisztelt Doktor Úr! Az orrom gyakran bedugul, régebben emiatt több féle orrspray-t próbáltam, de később már nem használt és utána erősebben...
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott