Állandó fülzúgás kezelése

4 hónapja állandó fülzúgásom van a bal fülemben, lőfegyver okozta. Januárban a Nootropil 1200 mg-os tablettát szedtem egy hónapig, sajnos nem segített. A véleményét, tanácsát szeretném kikérni illetve milyen gyógyszeres kezelés, esetleg terápia javasolt ezzel kapcsolatban?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Fülzúgás témában

Tisztelt Uram,

A dörejártalmat kísérő fülzúgás gyógyítása a keletkezését követő 2 héten belül lehet sikeres. Utána csak tüneti kezelés lehetséges. Betahistin szokott a bevált szer lenni. Pszichoterápia jön még szóba, hogy a kellemetlen tünetet jobban el tudja viselni. Illetve a CF neuromoduláció, mint elméleti lehetőség létezik még, amikor egy hallókészülék jellegű eszközzel megpróbálják az agyat megtanítani az új csönd fölismerésére, de ennek sikere is kétséges.

Kérdés: 2021. március 02., 22:15; Megválaszolva: 2021. március 02., 23:02
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülcsengés, füldugulás
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Fülzúgásra vizsgálat
Tisztelt Dr.Úr! Kb.3.5 hónapja iszonyatos homloktáji fájdalom kíséretében elkezdett zúgni mindkét fülem. A füll Orr gégész enyhe hallójárati...
Jobb fül eldugulás/bedugulás
Jó napot kívánok. 33éves nő,3gyerekes anya. Egy problémával fordulnék Önhöz. Lassan másfél hete egyik pillanatról a másik napra eldugult a...
Fül kattogás
Kedves Doktor Úr! Körülbelül két hete hallok kattanást a jobb fülemben egyes mozdulatoknál, fájdalom nélkül, más tünet nincsen. A közelmúltban...