Arcüregyulladás problémás fogtól.

Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje van egy rossz fogam, amelyenek gyökérkezelését (jelenleg nyitott foggyökér csatorna) abba hagytam és önhibámból, mostanáig sem jutottam el egy másik fogorvoshoz. Természetesen hamarosam kezelem a helyzetet. Viszont mostanság azt tapasztaltam, hogy az érintett oldalon az orrváladék ürülése lassabb, valamint reggelente dugult orral ébredek, enyhén duzzadt arccal, de ami most különösebben felkeltette az érdeklődésem, hogy pár napja amónia szerű szagot érzékelek, de csak az érintett orrjáratnál. Olykor a fejembe sugárzó fájdalmat is tapasztalok, de ezeken kívűl semmi egyéb panaszom nincsen. Az lenne a kérdésem, hogy a jobb 4-es, az az a kisörlő fogamról lenne szó, megeshet, mennyire gyakori hogy annak gyökere bele lóg (hat) az arcüregembe? Mert gyanítom, hogy akkor ez okozhattja a problémát. Esetleg emiatt előfordulhat az is, hogy arcüregcisztám alakuljon ki? Valamint, hogy ebben az esetben fül-orr gégészetre lenne alkalmasabb eljutnom, vagy egy fogorvoshoz? Mert félek esetleg a fog kezelésével, vagy eltávolításával, amiben reménykedem megelőzhető, rosszabbodna a helyzet, az arcüreg megnyílásával, ha valószínűleg érinti. Válaszát tisztelettel megköszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Arcüreg témában

Tisztelt Hölgyem,

Lehetséges a fog és az arcüreg kapcsolata. Először a fogát kell rendezni. Azután kiderül, hogy spontán javul e a gégészeti panasz, ha nem, akkor arcüreg műtét szükséges.

Kérdés: 2021. január 25., 22:58; Megválaszolva: 2021. január 26., 06:36
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés