Hpv fertőzés

Tisztelt Doktor úr! Nagyon félek a HPV fertőzéstől. Nőgyógyászati vizsgálaton negatív lett a HPV szűrésen, illetve fül-orr-gégészeten (magán) is kértem (garat-szájból vett) HPV tesztet, amely szintén negatív lett. Bőrgyógyászatra is rendszeresen járok. Leginkább a száj-garat hpv-től rettegek, nem tudom mennyire bízhatok meg az eredményben (2het alatt készült el) . A védőoltás folyamatban van, ugyanis korábban nem kaptam meg. Hova forduljak még, vagy elegendő ennyi vizsgálat? Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza HPV témában

Tisztelt Asszonyom,

Félni fölösleges, azzal csak az immunrendszere általános védekező képessége romlik. A védőoltás beadása a megoldás. A vizsgálatok eredményében hiszünk mi is, pláne, ha nincsenek tünetek, amelyek kétségessé teszik a diagnosztikai eredmények validitását.

Kérdés: 2020. december 08., 13:32; Megválaszolva: 2020. december 08., 13:51
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?