Nyitott arcüreg Fess műtét

Tisztelt Doktor Úr!/Nő! Kérdésem előtt megprobálom röviden összefoglalni panaszaimat. Tavaly 2019.07.07-én foghúzás miatt megnyílt az arcüreg melyet többszöri zárás ellenére sem sikerült zárni. Kialakult egy fistula nyilas. Tehát kB. Kisebb nagyobb megszakításokkal közel egy éve nyitva az arcuregem. A szajureg felől már csak egy tűhegynyi lyuk van melyből szinte havonta fellangol a genny és lassan lassan ürül elég kellemetlenül. Többször voltam szájsebészeten megcsinalja a próbát nem szelel viszont a cbct-n látni, hogy a bal oldali arcüreg teljesen fedett és van egy fisztula nyilas is. Augusztus 13.ra van időpontom Fess műtétre mivel eddig ez sem volt sajnos. Viszont a kérdésem is ehez kapcsolódna. A Doktor aki műteni fog azt mondta, hogy nem kell zárni az arcureget mivel kell kB. 1 hónap mire szájsebész zarhatja mert ott is ürülhet a váladék. Kérdésem a következő lenne, az nem baj ha 1 hónapig műtét után nyitva van még és esetleg felül fertozodik megint és nem lesz a következő zárás sem hatékony? Válaszát előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a fistula témában

Tisztelt Hölgyem, Valóban érdemes az arcüreget szanálni, olyankor tényleg várható a kicsi fistula spontán záródása. Ha mégsem, szájsebész kis lebennyel fedi később.

Kérdés: 2020. július 26., 21:24; Megválaszolva: 2020. július 30., 10:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban