• Hosszan tartó torokproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Az érettségi időszakban (2 hónapja) kezdett el égő-kaparó érzés jelentkezni a torkomban, mellé társult büdös szájszag. A háziorvos azt mondta, gyomorégésem van, ezért felírt Quamatelt. Az égő érzés azonban néha még előjön, nyeléskor olykor enyhe fájdalmat érzek a torkomban ami kihat a fülembe(néhol a manduláim, néhol lejebb) és már több hónapja (főleg testmozgás után) sárgás köpetem van, néha fel kell öklendeznem letapadt barnás-fehér (büdös) darabokat is, egyszer a mandulámon is láttam eg ilyen fehéres-sárgás foltot. Ön szerint újra el kéne ketdenem a Quamatel szedését vagy más problémám van? Véleményem szerint nem reflux eredetű a betegség, ugyanis olyan mintha a torkom folyton (olykor enyhébben-olykor erősebben) be lenne gyulladva, de semmi láz vagy hőemelkedés nem társul hozzá. Elmentem fül-orr gégészhez is, ő látott még a torkomban enyhe nyirokduzzanatot is, de szerinte is az idegesség miatti reflux lehet az oka. Nagyon köszönöm, ha idejét rámfordítja, ugyanis eléggé pánikolós vagyok. Az el nem múló tünetek miatt eléggé depressziós vagyok, jövő héten megyek részletes vizsgálatra fül-orr-gégészhez. Üdvözlettel: Olivér

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Globusérzés témában

        Tisztelt Uram, A panaszai lehetnek reflux eredetűek, melyet a pszichés stressz nem javít. A közeli kivizsgálásig inkább Salvus vizet javasolnék. Napi 2 decilitert igyon meg, óránként egyet egyet kortyolva belőle.


        Kérdés: 2020. június 26., 19:34; Megválaszolva: 2020. június 28., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: