• Nyelvgyök

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szêp Napot! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 4 hónapja vêltem felfedezni a nyelvgyökömön mandulàhoz hasonló szövetet! Akkor el is mentem hàziorvos és fül orr gêgészetre, de semmi korósat nem làttak! Viszont nem hagyott nyugodni a dolog és 1 hónapja el mentem magânrendelésre! Ott nyelvgyöki mandula duzzanatot àllapîtott meg az orvos és szövettant is vett ami szerencsére nem mutatott daganatot! Kaptam Aflamint port amire azt mondta az orvos, hogy lehet hoz javulást, de lehet nem! Sajnos nem hozott! Nem kell vissza mennem hozzà csak panasz esetên! A panaszom vêgülis csak ugyan az mint eddig hogy nêha kicsit érzem, hogy van ott valami és nem folyamatosan de néha érzek nagyon enyhe fájdalmat! De már ez is lehet attól, hogy folyamatosa mozgatom nyelvem. Nem tudom lehet ez màr pszichês nàlam! Kérdésem az lenne, hogy kell aggódnom emiatt a nyelvgyöki mandula miatt, hogy esetleg el ràkosodik? Nem dohànyzom és nem fogyasztok alkoholt két kisgyermek anyukàja vagyok és eléggé megvisel, hogy folyamatosan ettól fêlek, hogy ez a dolog ott elràkosodik! És esetleg mit tehetnêk, hogy vissza húzodjon! 4 êvvel ezelőtt volt, hogy 1 êv alatt kilencszer volt mamdulagyulladásom, attól tartok, hogy talàn az vâltotta ki! Azóta szerencsére esetleg évente egyszer! Vàlaszàt megköszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Globusérzés témában

        Tisztelt Hölgyem, Nem valószínű, hogy daganat alakul ki a nyelvgyökön minden előzmény nélkül. Összevetve ezt és a gyakori mandulagyulladásokat, azt gondolom, hogy a torkot reflux vagy kiszáradás irritálja. Fentiek kezelésére ClinSin vagy NeilMed orröblítést, napi 2dl Salvus vizet óránként egy korty sebességgel, esetleg Rinogermina orrprobiotikummal kiegészítve.


        Kérdés: 2020. június 15., 07:50; Megválaszolva: 2020. június 16., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: