Nyirokcsomó és torokfájás

Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom. 4-6 mm-es reaktív nyirokcsomók az ultrahang szerint. (2szer is voltam, azt mondták semmi kóros) . Mégis aggaszt. Fájdalmatlanok, nem nőnek de nem is múlnak. A torokfájás nem múlt el, folyamatos enyhe garat gyulladásom van, talán reflux is, ezzel fül-orr-gegeszhez járok. Mindezen kívül teljesen jól vagyok,sportolok, vérkép is rendben. Ennyi hónap után viszont már a legrosszabbra gondolok. Hova fordulhatnék még? Tényleg okozhatja a gyomor/torok probléma, vagy komolyabb a dolog? Szükséges más vizsgálat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Nyirokcsomó témában

Tisztelt Asszonyom,

Tünetei alapján bennem haematológiai betegség gyanúja nem merül föl. Ha az ultrahang vizsgálattal gyanús szerkezetű csomót igazoltak volna, aspirációs citologia készült volna belőle. A patológus abból tud véleményt mondani

Kérdés: 2020. május 11., 09:58; Megválaszolva: 2020. május 13., 09:30
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma