• Fülzúgás,szédülés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Hölgy-Úr! Olyan panasszal fordulok Önhöz,hogy van egy kb.5 éve kezdődött fülzúgásom,amit már inkább a fejemben hallok és állandó,van úgy,hogy pulzáló jellegű.Ritkábban gyengébb,de a jellemző az erős zúgás mikor a saját hangom is allig hallom. Voltam hallásvizsgálaton a bal fülem sokkal rosszabb mint a jobb.Kb.4 éve kezdődött egy szédülés.Minden előjel nélkül,olyan erővel tör rám,hogy nem tudok talpon maradni,elesek.Ugrál előttem minden ez kb 1-1,5 percig tart,van úgy éjjel erre ébredek.Ez havonta2-3 alkalommal jelentkezik.Tegnap 2-szer ért el. Nem rángatózok,tehát az epilepszia kizárt.Labor rendben,nyaki UH.kezdődő meszesedést mutat az erekben.2-szer voltam koponya MR-en,legutóbb ez év januárban.Mindkétszer negatív eredmény.Dopping vagy tudat módosító szert nem szedtem soha.Alkoholt,fiatal koromban többet,mostanában alkalomszerűen fogyasztok.7 éve nem dohányzom. Családi életem rendezett,a munkahelyem is jó.24 órás vérnyomásmérés eredmény is jó. Kérem Önöket,ha a tüneteim alapján tudnak rajtam segíteni,segítsenek! Válaszát köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Fülzúgás témában

        Tisztelt Asszonyom, Két MR lelet birtokában biztosan nem daganat. A szédülés és a halláscsökkenés, illetve fülzúgás is belső fül eredetű. Ennek javítására betahistin, illetve piracetam tartalmú szereket szoktunk adni. Ezek receptkötelesek. Recept nélkül ginkgo biloba tartalmú szert érdemes kipróbálni.


        Kérdés: 2020. május 09., 16:23; Megválaszolva: 2020. május 10., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: