• Ez lenne a granulált garatfal?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A történetem ott kezdődik, hogy volt egy hosszasan elhúzódó náthás, köhögős időszakom. Nagyon nehezen keveredtem ki belőle, rengeteg orrsprayt elhasználtam. Stresszes voltam, a refluxom is felerősödött. Közben levettek egy papillomat a nyelvcsapomról szövettana negatív lett. Azt vettem észre, hogy a garatfalon jobb oldalt van egy hosszan, függőlegesen elterülő kidudorodás. Ez gombóc érzést okoz számomra. A garatfalon folyton váladék csorog. Gégész látta a torkomat, tükörrel is vizsgáltak, azt mondták minden rendben van. Telefonon is beszéltem gégésszel azt mondta granulált garatfalról van szó. A gombóc érzés és a csorgás pszichésen kikészít, illetve, hogy valóban ez lehet-e a probléma. Kérem nézze meg a képet! Bár a fotó nem a legjobb minőség! Kérdésem, hogy mi is ez akkor tulajdonképpen és mit tehetnék, hogy elmúljon? Ez egy rettentő állapot. Köszönöm.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Globusérzés témában

        Tisztelt Asszonyom, A nyálkahártya alatti apró nyiroktüszők duzzanata az elhúzódó fertőzés, illetve irritáció következménye. Főképp az orrlégzés javítása segít. Pl ClinSin vagy NeilMed eszközt napi kétszeri rendszeres használata gyógyszer nélkül is sokat javíthat a panaszon.


        Kérdés: 2020. április 11., 00:22; Megválaszolva: 2020. április 13., 16:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: