• Nem múlló garatgyulladáso

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr! Több mint egy hete fàjt a torkom. Múlthéten orvosnál voltam. Savulin 500 mg gyógyert írt fel. 7 napig szedtem nem múlott el a garatgyulladásom. Fehéres hab szerű válladék volt a garatfalamon. Nehéz légzèse, légszomjam is volt. A héten vissza mentem mert nem múlott a garatgyulladásom, úgyanúgy piros volt 5 db-os Savulin gyógyszert írt fel az orvosnő és Suspensio Terpini-t. Ha nem javulna a garatgyulladásom mit tudok tenni, hova tudok fordulni? Mi okozhatja ezt? Koronavírus fel sem merült mert nem volt magas lázam ès nem köhögök szárazon folyamatosan. Válaszát vàrom! Köszönettel: Balázs

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Pharingitis témában

        Tisztelt Uram, A vírusos garatgyulladás fő oka az orrlégzés gátoltsága. Ez gyakran elhúzódó, krónikus, de lehet gyulladásos eredetű is. Ha azt sikerül javítani, a garat spontán meggyógyul. Ezért javaslom, hogy egy hétig nasic vagy hasonló orrcsöppet használjon napi ötször, majd ClinSin vagy NeilMed orröblítést napi 2 alkalommal. Esetleg Rinogermina orrprobiotikum is hasznos lehet a második héten.


        Kérdés: 2020. április 01., 10:24; Megválaszolva: 2020. április 01., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: