• Meddig maradhat bent a tubus a fülben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorúr! Némileg tanácstalan vagyok,ezért szükségem lenne a segítségére. 2018.júliusában kivették a kisfiam orrmanduláját ,illetve mindkét fülébe tubus került,ami azóta sem esett ki. Az orvos ,aki műtötte azt mondja ez már nagyon sok idő és altatásban ki kell venni neki. Egy másik orvos ugyanezen kórházban 2 év után javasolja a kivételt,ha addig nem esne ki magától. Viszont egyik ismerősünknél a gyerkőcnek egyáltalán nem akarta az orvosuk kivenni a tubust,és igaz,hogy lassan (majd 3 évig bent volt neki),de kiesett magától. Szeretném megkérdezni,hogy mi a hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban? Tényleg szükséges egy 4 éves gyermeknél a tubus eltávolítása,ha még nem esett ki magától? Okozhat bármilyen károsodást ,ha nem veszik ki? Megmondom őszintén nagyon összezavar,hogy 3 orvosból 3 mást mond és ezért is szeretném kikérni az Ön véleményét ezzel kapcsolatban. Illetve ilyen esetben is bent kell tölteni az éjszakát a kórházban a gyermekkel? Mivel van egy pici tesó,akit még nem tudok egyedül hagyni ,így ez is fontos momentum számomra. Előre is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel, Egy aggódó anyuka

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Tubus témában

        Tisztelt Szülő, Saját gyakorlatomban nagyon ritkán teszek be tubust, eltérően a többségtől. Emiatt tapasztalatom is korlátozott. Többnyire nem szoktam kivenni, általában spontán kijön vagy elzàródik. Tíz éves kor alatt nem jár hegképződéssel, ha hosszan bent marad. A kivétel esetében általában nem tartjuk benn a beteget éjszakára, de ez helyenként változó.


        Kérdés: 2020. február 24., 22:46; Megválaszolva: 2020. február 25., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: