• pajzsporc megnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Még decemberben írtam Önnek, a nyaki nyirokcsomóim miatt, és a nehéz nyelés miatt. Már akkor is említettem a pajzsporc fájdalmat. Követtem a javasoltakat, de nem volt javulás, így újra felkerestem a fül-orr gégészem, a probléma miatt. Pontosabban a pajzsporcom jobb oldalán szélen kilehet tapintani egy csontkemény szerű valamit, és úgy gondolom, hogy emiatt van a nehéz és fájdalmas nyelés. Újra megvizsgáltak, belülről mindent rendben találtak, viszont kívülről is kezd már látszani az elváltozás (csatoltam képet). Voltam újra nyaki UH-n, ahol pár 1,5-2 cm-es nyirokcsomót láttak újra, normál szerkezetűek. A nyelésröntgenen mindent rendben találtak, de kaptam időpontot nyaki MRI vizsgálatra, március 4-re. Panaszaim továbbra is ez a nyelési nehézség, néha fájdalom. Eleinte csak olyankor jelentkezett mikor a saját nyálam kellett lenyelni, de már előfordul, hogy étkezés közben is. Az orvosommal már nem tudok az MRI-ig konzultálni, de igazából nagyon idegesít, hogy mi lehet az a kinövés a pajzsporcom jobb oldalán. Már néha aludni sem tudok emiatt és az interneten láttam, hogy előfordul hogy a gége daganatos elváltozása a pajzsporcból indul ki. Soha nem dohányoztam, nem fogyasztottam alkoholt, Ön szerint lehetséges, hogy 23 évesen pajzsporc daganatom legyen? Igazából nem tudom, hogy lehet-e ott más dolog az a kinövés mint valami rosszindulatú daganat? Ha bármilyen kis gyulladás lett volna annak nem kellett volna elmúlnia az antibiotikumoktól?

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Pajzsporc témában

        Tisztelt Uram, Az elváltozás minőségét és környezetét illetően az MRI, ha ez pozitív, a terime eltávolítása és szövettani vizsgálata fog definitiv diagnózist bizonyítani.


        Kérdés: 2020. február 14., 16:34; Megválaszolva: 2020. február 14., 17:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: