• nyálmirigy műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb 30 éve a fülműtéteim előtt el kellett távolítani a baloldal inyál mirigyem. Műtét után az orvos elmondta:a balfülemnél áldobhártya alakult ki a sorozatos fülgyuladás miatt/későbbi fülműtétnél derült ki a 3 hallócsontból csak azegyik csonkja maradt meg/ a gyulladás a nyálmirigy felé terjedt.Zabszemnyi kő volt benne és olyan nagyra nőtt a mrigy, hogy csak anyelvmozgató ideg átvágásával tudták kiszedni Megtanultam élni vele: kiszámíthatalan nyál termelés, jobb odali nyelés. Most már kezelhetetlennek érzem. Zárójelentéseim nincsenek meg. Mik a kilátásaim? Egyre nehezebb az evés, nagyon száraz a szám/hányingerig fajul főleg reggelente/ Köszönettel: Nagy Irén

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Nyeléspanasz témában

        Tisztelt Asszonyom, Problémája nagyon speciális. Budapesten a Péterfy kórház fül orr gégészeti osztályán foglalkoznak ilyen típusú betegekkel. Általánosságban elmondható, hogy minden életfunkciónk csökken az életkorral. Vegetatív funkciók, így a nyak elválasztása különösen, illetve a nyelés, mely több ideg koordinált működését feltételezi, szintén kritikus terület. Mindezek figyelembevételével javaslom, hogy nyálmirigy specialistát vagy a nyeléssel főként foglalkozó foniátert keressen a panaszával.


        Kérdés: 2020. január 19., 19:09; Megválaszolva: 2020. január 19., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: