• Gombóc érzés a torokban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából egy hónapja egyszercsak megjelent egyfajta gombóc érzés a torkomban, annak is inkább a jobb oldalán. A konkrét helye a mandula környéke, az előtte és mögötte lévő redők feszülnek. Ezen az oldalon a fülem felé is sugárzik, a halántékhoz is, és a szem fölé is. A nyakam is sokszor feszül, hátul, és a vállam. A nyelés nem fáj, és közben is inkább csak "viszketés" szerű érzés sugárzik a fülem felé. Néha a jobb oldalon az állkapcsom is fáj. Ezen felül néha morgó,kutyorgo hang jön a torkomból, mintha levegő lenne ott, ez is a jobb oldalon. Emellett a pulzusom állandóan 100 körül van. 06. 24-en voltam gyomorrükrözésen, reflux nem igazolódott akkor. Voltam orvosnál, csináltunk nyelési röntgent, negatív lett. Mellkas röntgen szintén. Szív ultrahang, EKG rendben. Vérvétel ( a legutóbbi) majdnem tökéletes, lipaz nagyon kicsit magas, neutrophil % kicsivel alacsonyabb, limphocita % kicsivel magasabb (-6 és +4. %). A pajzsmirigy értékeim rendben vannak. Fül orr gégész látott, kettő is, a második alaposabban vizsgált, endoszkópos vizsgálat nem történt, de egyik sem látott semmi kórosat, most elküldtek nyaki ultrahangra, kedden lesz, de nagyon stresszelek hogy valami baj van. Ön szerint mi lehet ez? Ezek alapján a vizsgálatok alapján a daganatot tényleg kizárhatom? Ettől félek a legjobban. Nagyon köszönöm mielőbbi válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Globusérzés témában

        Tisztelt Hölgyem, Mivel több orvos is látta a torkát, így lényegében kizárható, hogy daganat okozná a panaszt. Annyira furcsák a tünetei, hogy legnagyobb valószínűséggel pszichés oka van.


        Kérdés: 2019. november 09., 12:08; Megválaszolva: 2019. november 16., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: