• Szemkönnyezés és arcüreg váledékképződés a bal oldalon

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! Az alábbi panaszaim vannak már hosszabb ideje, és a hosszú várólista miatt majd csak 2 hónap múlva fogok a kerületi szakrendelőben sorra kerülni. Bal szemem többé vagy kevésbé könnyezik, gyakori pislogásra ingerel, pedig biztosan nem került bele semmilyen idegen test. Nehezen megy az olvasás, fókuszálás, a sorok megtartása, a szemem mozgatása közben hunyorognom, pislognom is kell. Ez a munkavégzésben nagyon zavaró, problémát okoz az irodai munkában. Az utcán az erős napsütés zavarja a szemem. a fentiekkel együtt a másik panaszom, hogy a bal szemem mögött, illetve alatta lefelé belül az arcüregben valami sűrű, sárgás váladék keletkezik, ami torok köszörülésre és gyakori nyelésre (vagy alkalmas helyen köpésre) ingerel. Hajnalban mindig arra ébredek, hogy egy nagyobb mennyiségű sárgás, sűrű váladékot kell szájon át ürítenem. Ezen kívül még a bal fülem is zúg, cseng magas frekvenciájú hangon, de ez már egy évtizede így van. Bizonyos FES (?) műtétem már volt egy Bp.-i kh. fül-orr-gége osztályán, anno 2012-ben. Ezen kívül szemüveges is vagyok, születésem óta hordom, nystagmus-om is van. Mit javasolnának a fenti tünetek megszüntetésére vagy legalább enyhítésére? Köszönöm.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Krónikus panaszok témában

        Tisztelt Uram! Látatlanban érdemesnek gondolom az orr nyálkahártyát kicsit tehermentesíteni orröblítéssel. Clinsin vagy NeilMed eszköz hasznos lenne napi 2 alkalommal, reggel és este.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 18., 08:38; Megválaszolva: 2019. augusztus 20., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: