• Arcüregi ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Zaránd Rajmund! 1-2 hónappal ezelőtt egy fogászati probléma során kiderült, hogy mind a kettő arcüregemben ciszta található. Az egyikben elég nagy méretű (az erről készült fotót az alábbi linken tekintheti meg:) http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=18920190507_084525.jpg Panaszokat eddig nem okozott, évek óta ott lehet (visszanézve a 2 éve készült fogászati röntgent azon is feltűnik, csak még kisebb állapotban). Elmentem egy fül-orr-gégész doktornőhöz, aki nem tulajdonított a cisztának különösebb jelentőséget, azt mondta, hogy nem kell kivetetni, így, hogy nem okoz panaszokat. 4 kérdéssel fordulnék Önhöz: 1. Doktor úr szerint esetleg érdemes lenne eltávolíttatni az arcüregi cisztáimat? Amennyiben igen milyen módon zajlana a műtét? 2. Kitehetem kozmetika kezelés általi -viszonylag erős- nyomásnak az arcom? Sajnos problémás a bőröm, ezért egy arctisztítást javasolt a kozmetikusom. 3. Szeptemberben összeházasodunk a párommal, már be is fizettük a vissza nem térítendő nászutunkat. Az utat repülővel fogjuk megtenni (összesen 4 fel- vagy leszállásnak "leszünk kitéve". Esetleg lehet valami veszélye annak, hogy ekkora cisztával az arcomban repülök? (Tavaly is meg lehettek a ciszták és repültem 2 alkalommal is, nem tapasztaltam semmi különöset). A nászút előtt nem szeretném megműtetni magam, hogyha nem muszáj. 4. Életemben eddig összesen 4 repülőúton voltam, viszont abból az első kettőnél úgy éreztem, mintha fel akarna robbanni a fejem, nagyon fájt a fülem végig az út során. A második 2 úton már használtam egy speciális füldugót, amely meggátolta a fül-és fejfájásomat, viszont aggaszt, hogy mitől lehet ennyire érzékeny a fülem (egy autóút során is több alkalommal bedugul enyhe dombos környéktől is). Ön szerint mitől lehet ennyire érzékeny a fülem? Javasolt erre valamilyen műtét/kezelés? (Huzatot eddig életemben talán egyszer, hogyha kapott, hogyha náthás vagyok sincs panasz a füleimre). Előre is köszönöm szépen a válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Arcüregciszta témában

        Tisztelt Hölgyem! Ad 1. A kollégával értek egyet. Nem szükséges műtét. Ad 2. Nyugodtan. Ad 3. Repülő út nem okoz problémát, csak ha egyenlítési gondja van. Ad 4. A fülkürt kevésbé tökéletesen működik. Orrspray, pl. Nasic és sokat inni föl és leszállás közben, akkor nem lesz gond.


        Kérdés: 2019. június 17., 20:07; Megválaszolva: 2019. június 18., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: