• Gombócérzés, fül-, torokfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Február közepén volt egy orrmelléküreggyulladásom, amire Azi Sandozt szedtem. A háziorvosom ezt követően elküldött egy röntgenre, ugyanis némi váladékom még maradt. Minden rendben volt (mellkas és orrmelléküreg rtg volt), a gyulladás miatt az egyik üregben volt egy kis körkörös hyperplasia, amire azt mondta, hogy a betegség miatt maradt még vissza. Azóta majdnem folyamatosan hol torokfájdalmat érzek, hol gombócérzésem van, hol mindkettő. Több alkalommal voltam fül-orr-gégészeten, ahol mindig csak vírusfertőzést állapítottak meg. Legutóbb kissé megerőltettem a hangom, azóta újból érzem a torokfájdalmat, amellé mindkét fülem is fáj, és szintén gombócérzésem is van, immár 2 hete. Ezidő alatt újra voltam fül-orr-gégészeten, akkor heveny orr-, garatgyulladás lett megállapítva, matt dobhártyák, kaptam rá Savulint és orrsprayt, de semmit nem ért, minden ugyanolyan. 37 éves vagyok, nem dohányzom, nem iszom sosem alkoholt, enyhe túlsúlyom van, és sajnos munkából fakadóan stresszes életmódom. Erre a stresszre az is hozzátesz egy jó nagy adagot, hogy már 3 hónapja nem tudom, hogy mi a bajom, és már azt sem tudom merre forduljak, és nagyon félek attól, hogy ez esetleg daganatos elváltozás lehet-e (édesapámnál ráadásul 1-2 hete diagnosztizáltak gégerákot, bár ő évtizedek óta dohányzik, és sajnos iszik is). Fül-orr-gégésznél a gégetükrözés nem sikerült a fokozott garatreflexem miatt, legutoljára azt mondta az orvos, hogy ha indokoltnak látná, akkor erőltetné ezt a vizsgálatot, ez viszont számomra nem megnyugtató. Doktor úr szerint hova fordulhatnék? Milyen betegségek lehetnek még ilyen tünetekkel? Van pajzsmirigy alulműködésem, évek óta kezelve is van.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a elhúzódó panaszok témában

        Tisztelt Asszonyom! Az elhúzódó panaszok hátterében számomra ismeretlen eredetű orrnyálkahártya duzzanat állhat. Eredettől függetlenül orröblítés (NeilMed vagy ClinSin) sokat segíthet. Daganatra nem jellemzőek a tünetek, de a gégetükrözés lidocain spray segítségével megvalósítható bármely szakrendelésen. A fizsós öblítést napi 2 alkalommal, kb 2-3 hétig érdemes használni.


        Kérdés: 2019. május 27., 14:30; Megválaszolva: 2019. május 27., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: