• Daganat az arcüregben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Zaránd Rajmund! A napokban erős baloldali ínyfájdalmam miatt csináltattam egy panoráma röntgent, amelyen elég kérdéses dolgokat véltem felfedezni. Fogorvosnak mutattam, de ő tartózkodott a válaszadás felől, azt tanácsolta keressek fel egy fül-orr-gégészt. A személyes megkeresés előtt szeretném kikérni az Ön véleményét a mellékelt panoráma röntgenfelvételekről, hogy mégis lehetséges-e a feltételezésem. "1" fájlnevű kép ( http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=5691.jpg ) -> sajnos nem engedte csatolni a mérete miatt: A képen bekarikáztam a jobb felső fogsorom szélén található, szabályos körvonalú "dudort", melynek a "Dudor 1" nevet adtam, illetve a szintén a felső fogsoromon lévő, bal oldali "kezdődő dudort", amely nehezebben kivehető, utóbbi a "Dudor 2" nevet kapta. (A "Dudor 3"-nál cisztára gyanakodtam, de a fogorvosom azt mondta, hogy az "csontosodás") "2" fájlnevű kép ( http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=8752.png )-> sajnos nem tudtam feltölteni a fájlt: Kíváncsiságból az új röntgenképemet összehasonlítottam egy kb 2 éves lelettel. Meglepődtem, mert a "Dudor 1" azon is megtalálható, sőt 2 év alatt nőtt is és, mintha terjeszkedett volna a szemüregem felé! Már 2 fogam gyökerét is érinti. Nem vagyok sűrűn náthás, hogyha igen, akkor sem vettem észre rendellenességet a gyógyulásomat illetően, fogyni nem fogyok (sőt sajnos híztam is egy picit). Doktor úr, kérem segítsen megválaszolni, hogy mik lehetne ezek a "dudorok" az arcüregemben! Én daganatra gyanakszom (bár biztosan több vizsgálatra is szükségem lesz). Előre is köszönöm szépen!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Arcüregciszta témában

        Tisztelt Asszonyom! Amennyire meg lehet ítélni a beküldött fölvétel és a kórtörténet alapján, mindkét arcüregben jóindulatú ciszta van. Itt a daganatok nagyon ritkák és a csont is épnek látszik.


        Kérdés: 2019. április 27., 07:34; Megválaszolva: 2019. április 27., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: