• Arcüreg ct

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr. Úr dr Nő! Segitségét szeretném kérni ct leletem értelmezésében. Arckoponya (Melléküregek) Ct vizsgálata A vizsgálat során nativ axialis és coronalis síkú felvételek készültek. Az orrsövény enyhén jobbra devial, az orrüregi nyálkahártyák épek. Mindkét arcüregben körkörös nyálkahártya - megvastagodás látszik és bal oldalon ezzel összefüggében egy közel 20mm-es lágyrészterime is észlelhető. Hasonló jellegű kóros densitas mutatható ki a holoküreg és az iköböl bal oldali recessusában. Az orrjáratok szabadok. Leginkább arra a 20mm es lágyrészterimére lennék kíváncsi, hogy mit jelenthet? Lehet e daganat? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:N. László

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a arckoponya CT témában

        Tisztelt Uram! Mivel a lágyrész képlet többes megjelenésű, illetve csontdestrukció nem látszik, így inkább melléküreg polipokról van szó.


        Kérdés: 2019. január 17., 07:39; Megválaszolva: 2019. január 17., 23:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: