• Elváltozás a garatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hetekben kezdtem érezni a torkomban jobb oldalon egy gombóc szerű nyomást. Kezdetben nem foglalkoztam vele, mert úgy gondoltam talán egy megfázás mellékhatása lehet. Mostanában semmi ilyen tünetem nincs. Viszont a nyomást érzem, és tegnap megnéztem, látok-e valamit a torkomban. Lefotóztam. Éjjel köhögésre ingerel, valamint torok szárazságot érzek. Az interneten nagyon rémisztő találatok jöttek ilyen képekkel. Van egy sejtésem, bár erősen bízom abban, hogy nem komoly. Kérem, vessen egy pillantás a képre, mondja el a véleményét. Kérem, legyen konkrét, szeretném tudni mi lehet a diagnózis Ön szerint. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a garat témában

        Tisztelt Uram! Nyilván nehéz egy kép alapján, klinikai vizsgálat nélkül nyilatkozni, mégis kísérletet teszek rá. Kis, tagolt felszínű, kissé nyúzott torokmandula látható a mellső és hátsó garatív között, irritált, granulált hátsó garatfal és kissé bevontabb nyelv, valamint egy impaktált 8-as fog. Vagyis legnagyobb valószínűséggel egy már gyógyult fölső légúti hurut után megmaradt száraz garat, valamint kisfokú orrlégzési gátoltság miatti éjjeli szájlégzés során tovább irritált nyálkahártya okozza a tüneteit. Fizsós orrmosás (pl. www.orrmoso.hu) hosszabb távon is használható, de akár hagyományos orrcsöpp is szóbajön max 1 hétig.


        Kérdés: 2018. december 15., 08:55; Megválaszolva: 2018. december 17., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: