Fájdalmatlan nyirokcsomó?

Kedves Dr. Zaránd Rajmund! Több éve már hogy a nyakam jobb oldali részén van egy megnagyobbodott nyirokcsomó. Egyáltalán nem fájdalmas, és tömött. Nincs panaszom rá, csak érdekel hogy ez lehet súlyos? Csináltattam teljes vérképet ahol csak a Monocyta% volt nagyobb 1, 73 %-al, valamint az RDW nagyon-nagyon minimálisan kevesebb a referencia értékhez képest, ezen kívül minden a referencia értékben van. Ha valamilyen leukémia/limfómám lenne akkor az már rég kiderül volna, nem? Előre is köszönöm a válaszát! 22/F

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Uram!

A gyanús nyirokcsomók sebészi eltávolítása és szövettani földolgozása biztosít megfelelő diagnózist tumorok esetén. Amennyiben orvosa reaktívnak véleményezte, valamint több év óta változatlan a tapintási lelet, úgy a fenti procedúra fölösleges. Valami régi, esetleg krónikus gyulladás jele, tumorra nem gyanakodnék.

Kérdés: 2017. december 14., 21:45; Megválaszolva: 2017. december 14., 22:00
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Limfómára utalnak a tüneteim?
Nyirokcsomó és torokfájás
Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom....
Kell aggódnom?
Kedves Dr. Zaránd Rajmund! 1 hete voltam Fül-orr-gégészeten, detritusz probléma miatt. Ha már ott voltam, megemlítettem egy több éve...
Csomó a nyakon II.
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap kérdeztem Öntől "Csomó a nyakon" címmel. Köszönöm gyors válaszát. Azt kifelejtettem a leírásból, hogy 4 éves...