Fülbe sugárzó nyaki fájdalom

Tisztelt Szakértő! Panaszaim kb. 1 hónapja kezdődtek, amikor enyhe jobb oldali torokfájása ébredtem, mely a jobb fülembe sugárzott ki - olyan mintha folyadék lenne a fülemben, nyeléstől függetlenül, persze vizsgálat megállapította hogy nincs benne semmi. Ez a fájdalom egyre erősödött, később már az egész nyakam fájt a jobb oldalon. Azóta sincsenek megfázásos tünetek, láz, váladékozás, köhögés, orrdugulás vagy hasonló nincs. Háziorvos csak annyit mondott, hogy kicsit piros a jobb oldalon a torkom, nyirokcsomó nem tapintható, ha idegentestérzésem van, menjek fül-orr-gégészetre. El is mentem 3 hete, ott fiberoszkóppal megvizsgálták a torkomat, de semmi eltérést nem láttak. Ultrahangra küldtek, de semmi eltérés nem látható. Azóta folyamatosan fokozódik a fájdalom, most már a fülemtől a vállamig érzem a jobb oldalon, a torkom közepéből kisugározva, és lassan a bal oldalra is kezd átterjedni. Azóta újabb fül-orr-gégészeti vizsgálaton is voltam, kistükörrel néztek hangszálat, garatot, orrgaratot, minden tiszta, csak most már a teljes torkom vörös (vérbő garat) . Nyirokcsomó, elváltozás nem tapintható. Mellkasi és nyaki gerincröntgen negatív, általános vérképen minden érték a normálison belül van. De ez a fájdalom egyre rosszabb, fáj a torkom, tűszerűen kisugárzó a fülbe és most már a tarkómba és hátamba, most már a nyaki izmaim-szalagjaim is fájnak a jobb oldalon, a fejbiccentő izom meg van dagadva, és néha szédüléses rosszulléteim vannak, mintha nem jutna elég oxigén az agyba (elzárja a bedagadt izom a vénát? ) . De a nyaki nyirokcsomó továbbra sem látható, lázam nincs. Érdeklődnék hogy milyen vizsgálatot végeztessek még el? Mert már nem tudom mi lehet ez. Elsősorban a daganatot akarom kizárni (orrgaratban lévő okozhat ilyesmit? kistükörrel nem láttak semmit ott...) . Vagy csináltassak 3DCT-t? Vagy MRI-t (nyaki vagy koponyarégióról)? Egyetlen tünet a vérbő garat. Vírusfertőzés okozhat ilyesmit? De akkor miért nincs láz? 32 éves férfi vagyok, sportos életvitellel, alkalomszerűen fogyasztok alkoholt (hétvégén pár sör, semmi tömény) , 8 évig dohányoztam de 4 éve már arról is leszoktam. Várom megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokfájás, nyakfájdalom témában

Tisztelt Uram!

Ha a kivizsgálással nem sikerült organikus okot igazolni, akkor funkcionális hátteret kell keresni. Én elsősorban refluxra gyanakodnék vagy pszichés okokra. Gasztroenterológus, illetve pszichológus segíthet. Képalkotóktól komoly eredményt nem várok, de ha választani kell, akkor MR a célravezető.

Kérdés: 2017. július 19., 19:17; Megválaszolva: 2017. július 21., 08:45
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fül-orr gégészet
Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat...
Megfazas? Fertőzés?
Azt szeretném kérdezni, hogy már lassan 1 hete érzem furán magam, lázam nincsen de be vagyok rekedve fáj a torkom és folyik az orrom, ugyerzem mintha a...
Állhat daganat a háttérben?
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 1-2 éve fáj a torkom, ezért elmentem két háziorvoshoz is. Mindketten reflux betegségre gyanakodtak, mert szokott...
Ez torokgyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje már kapar a torkom és fáj a mandulám, és most nem tudok elmenni orvoshoz, milyen gyógyszert tudna javasolni?