• Üreg a mandulán?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Érdeklődöm, hogy ha a mandulámon van egy "üreg", amibe időnként belemegy az ételek darabja, és nem tudom kiszedni, kitisztul-e magától? Úgy hallottam, hogy van vmi öntisztulása a mandulának, ha ilyen gondom akad. Ez valóban így van? A napokban egy nagyobb darab étel került bele, napokig nem jött ki, mire végre sikerült kiszedni, szaga volt és addigra a számnak is...előfordulhat, hogy több ételmaradék miatt ott egy gyulladás alakuljon ki, mint pl. amikor jött a bölcsességfogam, keletkezett egy kis góc, vagy tályog mellette, amire antibiotikumot kellett szednem.. Szóval előfordulhat-e és ha igen, mire figyeljek, mi a jele annak, ha esetleg begyullad vagy tályog lesz mellette? Köszönöm a választ. M. Kinga

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Véleményem szerint előfordulhat, hogy Önnek krónikus garatmandula gyulladása van. Kérem forduljon szakemberhez, hiszen ilyenkor fordul elő gyakran az, hogy a mandula felszínén üregek alakulnak ki, amelyek elhalt szövettörmelékkel vagy táplálékdarabkákkal eltömődhetnek.

        Üdvözlettel:

         Dr. Lengyel Csongor  fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-13 08:51:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés