Nátha-repülés

Tisztelt Doktor Úr! A következőkben szeretném segítségét kérni: Munkámból adódóan az elmúlt 1, 5 évben sokat utazom repülővel (havonta többször, 8-10 órás utakra is) . A fülem jól viseli a repülést, egyszer volt probléma, amikor külföldön megfáztam (építészettel foglalkozom, így sokat kell szabad levegőn/huzatban lennem) és középfülgyulladással kellett hazarepülnöm, ami nagyon fájdalmas volt. Szerencsére rendbe jött a fülem, de eléggé félek már egy kis náthával is a repülőre ülni. Beszereztem speciális füldugót, háziorvosom pedig azt javasolta, hogy Nasopax orrspray helyett (azt szoktam magammal vinni) inkább Mometason Sandoz orrspayt használjak ilyen esetben.Érdemes kiváltanom, valóban gyorsabban segít? Ezenkívül külföldi honlapon olvastam egy un.Ear-Popper készülékről. Mi erről a véleménye? Segíthet ha náthásan, repülőn használjuk? Köszönöm szépen válaszát!

Dr. Zaránd Rajmund válasza Egyenlítés témában

Tisztelt Hölgyem!

A füldugó semmit sem ér, a szteroid pedig nem segít azonnal.

Szerintem ilyenkor valami hagyományos orrspray (pl. Nasic) kellene, amit az út közben többször kellene használni, sokat inni a le és fölszállás alatt, valamint mindkét orrnyílást egyszerre befogva egyenlíteni, vagyis levegőt fújni a középfülbe.

Kérdés: 2017. január 25., 15:56 ;Megválaszolva: 2017. január 25., 18:02
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Füldugulás
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 1 éve jelen van, s mindennapjaim kissé megnehezíti a füldugulás. A füldugulás pontosabb a következő reakció...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?