Pulzáló fülzúgás

Tisztelt Doktor Nő! Olyan problémám lenne, hogy a bal fülem zúg, valamikor folyamatosan cseng, de pl fekvésnél pulzáló sistergő hangot hallok. Gondolom a vér áramlását. Utánaolvasva ennek kissé megijedtem és félek valami komoly probléma áll a gondom mögött. Tudni kell, hogy volt egy hosszú ideig tartó arcüreggyulladásom, amit műtéttel elvileg sikeresen megoldottak. Ennek már több, mint két hónapja. Állkapocs gondjaim is vannak, nem vészes de van, mivel 2 rágófogamat kihúzták félév alatt az egyiket pont azért, mert elvileg az okozta az arcüreggyulladást. A bal oldali nyirokcsomóim hónapok óta meg vannak duzzadva. Nyaki uh kórosat nem észlelt. Vérképem teljesen jó. Mi lehet ennek az oka? Orvoshoz sajnos csak jövő héten tudok menni, de akkor sem biztos. Gondolom rengeteg vizsgálat vár rám, bár a lányom mellett nem tudom, hogy fogom kivitelezni. Egyedül nevelem. Válaszát köszönöm.

Dr. Gerencsér Emőke válasza pulzáló fülzúgás témában

Tisztelt Kérdező! A fülzúgás miatt fül-orr-gégészeti szakrendelésre kell elmennie. Itt megnézik, hogy a dobhártya normál-e. Hallásvizsgálatot, dobüregi nyomásmérést szoktak csinálni. A fülzúgás frekvenciáját és hangosságát is be tudják mérni. Ezekből kiderül, hogy ép-e a dobüreg, megfelelő-e benne a nyomás mindkét oldalon. Egyúttal ellenőrzik az operált arcüreg állapotát is, valamint az orrgaratot, hogy a fülkürt szájadékánál nincs-e gyulladás / váladék /, illetve nincsenek-e rostasejt polipok. A nyak bal oldalán észlelhető pár nyirokcsomó még egész biztosan a korábbi, műtéttel megoldott gyulladás következményeként megnagyobbodott reaktív csomók, ezért nem észleltek UH vizsgálattal kórosat. Ennyi vizsgálat vár Önre, nem rengeteg. Még végezhető nyaki gerinc röntgen, valamint a nyaki erek UH vizsgálata, de általában nem találunk semmi. A fülzúgás oka a legtöbb esetben kideríthetetlen. Kivéve ha ezen a területen fül-orr-gégészeti gyulladás áll fent. Egyéb vizsgálattól sem várható konkrétum, tehát az alap fül-orr-gégészeti vizsgálatnak kell megtörténnie. A fülzúgás nagyon kellemetlen, rontja az életminőséget, de " nem komoly". Néha orrcsepp és stresszoldás is megoldja. Gyors gyógyulást kívánok dr Gerencsér Emőke

Megválaszolva: 2016. május 28.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Kissebb dudor a fülekben
Jó napot! Egy hete nőtt egy kissebb dudor a fülemben, előszőr nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget, de pár napja már a másikban is van, szimetrikusan....
Évek óta tartó torokfájás
Tisztelt Doktorúr! Évek óta visszatérő torokfájdalommal küzdök. Sokszor kellemetlen szúró érzést érzek hátul a torkomban, nyakamban, illetve a szájpadlásom...
Arckoponya Ct fül orr gégészeti...
Tisztelt Dr Úr! Gyermekkoromban arcüreggyulladások, orrpolyp, felsőléguti panaszok miatt kétszer műtöttek: FESS, majd septumplastica, kétoldali mucotomia,...
Fehéres csíkok a szájnyálkahártyán
Tisztelt Doktor Úr! Szíves segítséget kérném abba, hogy a számban belül egy ideje már észre vettem, hogy a belső arc résznél található jobb és bal oldalt...
Visszatérő piros torok
Üdvözlöm! 1 hónappal ezelőtt jártam fül orr gégésznél pici nyelési érzékenységgel piros torokkal, azi sandozt írt fel (vérbő garatnyálkahártya leleten),...
Dobhártya rezonancia
Kedves Doktor Úr! 27 éves férfi vagyok. Régebb óta tapasztalom, hogy a balfülemben mikor kisebb hang inger is éri gondolok itt pl.: viz csobogásra, tányér...