Visszatérő fülfájás

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémában szeretném a segítségét kérni. December elején megfájdult a jobb fülem (gyerekkorom óta először) . A szakrendelésen "szívatták", és kaptam bele csíkot. Úgy tűnik, helyre jött. Január végén megfájdult a bal fülem is, ugyanúgy tisztítás, csík. Amikor a csík kivételére került sor, már másik orvoshoz kerültem. Ő belenézett a már gyógyult fülembe is, azt mondta, hogy ott egy óriási dugulás van. Mindkét fülemet kimosta, pimafucort krémmel bekente, és a még beteg bal fülembe újabb csíkot helyezett. Felírta a Ftorocort kenőcsöt azzal az utasítással, hogy a csíkot másnap vegyem ki, a kenőcsből nyomjak a fülembe, tegyek bele vattát, és három napon belül meggyógyul. Így is történt. Ennek két hete. Most megint úgy érzem, hogy a bal fülem nem az igazi. Nem fáj olyan élesen, mint ezek előtt, de néha belenyilal. Olyan, mintha belül viszketne, vagy el lenne dugulva, bár hallani rendesen hallok rá. Talán már a félelem nagyobb a bajnál, nem volt ugyanis kellemes a kezelés. Mitévő legyek? Menjek vissza szakrendelésre? Kenjek még bele a Ftorocort kenőcsből? Kellene esetleg antibiotikum? Vagy csak melegítsem (úgy veszem észre, hogy a meleg jó rá) . Még mosni nem mertem, vagy az nem ártana neki? Még elmondanám, hogy mindkét kezelés ("szívásnak" nevezték) után vérzett a fülem, meg is kérdezte az orvos, hogy szedek-e vérhígítót. Mivel nem szedek ilyet, kérdeztem, hogy menjek-e el esetleg laborba, de azt mondta, nem szükséges. Talán még szükséges információ: évek óta allergiás vagyok (por, penész, kutya, macska) . A téli időszakban minden este használom a rhinospray orrspray-t, hogy tudjak aludni. Használjam esetleg napközben is, vagy váltsak orrspray-t (bár ez bevált) . Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza hallójáratgyulladás témában

Tisztelt Asszonyom!

A hallójáratgyulladás makacs dolog, nem ritkán előfordul a kiújulása, a fülzsír visszatermelődéséhez pedig kb 3 hónap kell. Sajnos látatlanban, pláne télen ezt nehéz megítélni, panasz esetén mindenképp vissza kellene menni a fülészetre.

Ami a Rhinspry plus orrspray-t illeti, TILOS 10 napon túl használni, mert tönkremegy az orrnyálkahártya! Fizsós öblítés (pl. NeilMed SinuRinse) használható helyette, aminek nincs ilyen korlátja.

Kérdés: 2016. február 17., 11:41; Megválaszolva: 2016. február 17., 12:33
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Meddig várjak?
Tisztelt Doktor Úr! Fültisztító pálcával megsértettem belül a fülem, nem vérzik, nem gennyes, nem szédülök, de 3. napja fáj és morajlást...
Fülfájás
Tisztelt Doktor Úr, 4 napja fültisztításnál egy picit beljebb ment a fül piszkáló, minimális dugulást éreztem, majd egyből hideg vízzel kimostam...
Büdös szagú a fülem. Miért?
Tisztelt Doktor úr! Nagyjából másfél hónapja kezdtem el érezni, hogy mikor néha viszket a fülem és belenyultam megpiszkálni, akkor utána büdös...
Visszatérő fülgomba, gyulladás
Állandóan vissza jön a fülgombám amíg az antibiotikumokat szedtem rendbejött a gyógyszer kúra után egy hét múlva megint vissza jött ez időalatt...