Mandula mütét után sósat édesnek érzem

Tisztelt Doktor Úr! Lassan egy éve műtöttek és még mindíg nem tért vissza a ízlésem. Mindent édesnek érzek. Mi lehet ennek az oka? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Zaránd Rajmund válasza ízérzés zavara témában

Tisztelt Uram!

A n. glossopharyngeus felelős az ízérzés nagy részéért, mely a mandula ágyától normál esetben eléggé távolt fut, azonban anatómiai variációként elképzelhető, hogy megközelíti a műtéti területet. Ha a műtét során ez az ideg megsérül, akkor lehet ízérzészavar, mely maradandó, csakhogy ez az ön esetében fölöttébb valószínűtlen, mert az idegnek ugyanitt futó mozgató rostjai a nyelés komoly zavarát idéznék elő az ízérzészavar mellett. Esetleg pszichés ok vagy gyógyszermellékhatás is lehet a háttérben.

Kérdés: 2016. február 07., 15:25 ;Megválaszolva: 2016. február 07., 23:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ízlelési zavar
Tisztelt Doktor úr/nő! Néhány napja észrevettem, hogy minden étel vagy ital fogyasztásakor keserű ízt érzek a nyelvem hegyén (pontosabban a...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?