csomó a tarkónál

Tisztelt Doktor Úr! 3 napja voltam a háziorvosomnál, mert a tarkómnál ahol már kezdődik a haj, kicsit jobbra, a bemélyedésben találtam egy borsónyi kemény csomót. Nagyon fájt a nyakam már pár napja, így gondoltam megmasszírozom és így vettem észre. Kemény, én úgy vettem észre hogy mozgatni nem igazán tudom, nem fáj. A háziorvos nem tudta megmondani pontosan hogy mi az, de miután mondtam neki, hogy máshol nem találtam, illetve semmi tünetem nincs így azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Nem nyugtatott meg, mivel nem tudta pontosan megmondani, hogy mi az, és miért van ott. Nem nyugtatott meg. Ön szerint sem kellene vele foglalkoznom? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem!

Az ön korában kis, mobilis nyirokcsomó nem igényel teendőt, csak megfigyelést. Ha nem múlna el, vagy növekedne, akkor ultrahang, esetleg sebészi mintavétel lehet szükséges a diagnózishoz. Ha véletlenül van kis seb, esetleg rovarcsípés a hajas fejbőrén az elváltozás és a fejtető között, akkor meg is van az oka. Fül-orr-gégész többet találkozik ilyennel, mint a háziorvos, én a biztonság kedvéért megmutatnám szakorvosnak.

Kérdés: 2016. január 30., 11:39; Megválaszolva: 2016. január 30., 15:10
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Limfómára utalnak a tüneteim?
Mi okozza a nyaki nyirokcsomók tartós...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Több, mint egy évvel ezelőtt egy megfázásos megbetegedés során tapinthatóvá vált bal oldalon két nyirokcsomó az...
Nyirokcsomó és torokfájás
Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom....
Kell aggódnom?
Kedves Dr. Zaránd Rajmund! 1 hete voltam Fül-orr-gégészeten, detritusz probléma miatt. Ha már ott voltam, megemlítettem egy több éve...
Fájdalmatlan nyirokcsomó?
Kedves Dr. Zaránd Rajmund! Több éve már hogy a nyakam jobb oldali részén van egy megnagyobbodott nyirokcsomó. Egyáltalán nem fájdalmas, és...