Fülcsengés fogról!?

Tisztelt Doktor Úr! December közepén fogproblémáim jelentkeztek, amelyben gyökérkezelés volt szükséges (felső fog) . A gyógyulás alatt ami lassú és még mindig tart, jelentkezett nálam egy apró, de mégis megfigyelhető magas hangú fülzúgás (a fog oldalán, kb 1-2 hete, nem a kezelés kezdetétől) , ami bár nem zavar alvásban és a napi rutinomban, de szokatlan és felfigyelek rá. Ha a kezelt fog körül és mögötte harapok jelentkezik némi "izomhang" (nem tudom sajnos jobban leírni, mint ha a fülemben változna a nyomás) is. Halláscsökkenést, fájdalmat, vagy bármi egyéb tünetet nem tapasztaltam. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy érdemes jelen esetben orvoshoz fordulnom a problémával? Vagy esetlegesen, ahogy sejteni vélem a fog miatt kialakuló tünettípusról lehet szó, ami idővel elmúlik? Segítségét előre is köszönöm.

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülzúgás témában

Tisztelt Uram!

Ha a zúgás 2 héten belüli, akkor mindenképp kellene hallásvizsgálatot csináltasson, mert 2 hétig lehet a belső fül eredetű fülcsöngést érdemben gyógyítani (ez általában halláscsökkenéssel is jár, ennek típusa segít eldönteni az eredetet) .

Az "izomhang" szerintem ettől független, fiziológiás történés (a m. stapedius működése, mely a zajtól védi a belsőfület) .

Egyik sem függ össze a fogászati kezeléssel véleményem szerint.

Kérdés: 2016. január 25., 11:56; Megválaszolva: 2016. január 25., 16:47
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Füll zúgás
Jónapot. 1hónapja már zúg a fülem. Kimosták a füllem most kaptam egy gyógyszert de továbbra is zúg a fülem.nem folyamatosan de nagyon gyakori.ha...
Fülzúgás kezelés
Fülcsengés, füldugulás
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Állandó fülzúgás kezelése