fülciripelés

Üdvözlöm doktornő! Fülcsengésről kérdezném. Debrecenben lakom, jó 3 hónapja kezdődött, magas láz és tüszős mandula gyulladásom volt, kaptam rá lázcsillapítót és augmentint, az augmentint elkeztem szedni kb 3 napra rá jött a fülzúgás. Egy magas vékony hangot hallok időszakosan. vérnyomás problémám is volt túlsúly miatt, 3 hónapja felment 138-154 közötti értékeket mértem, fogytam azóta 14 kilót, vérnyomás lement 130 akat mérek most már, nyáron volt fülgyulladásom mind 2 oldalon nagyon fájt és be is dagadt kicsit, nem nagyon foglalkoztam vele, lehet kellet volna? a kérdésem az lenne hogy lehet a nyári gyulladás még mindig bennem van? és ezt valami gyulladás csökentővel kellene kezeltetnem? vagy a magas vérnyomás csinált valamit az erekkel, amik szép lassan helyre állnak és teljesen elmulik a fülzúgás? Sajnos agorafóbiám van és nem tudok hivatalos rendelöbe elmenni még kisérővel sem, háziorvosom van aki házhozjár, kimosta a fülemet, hozott hallás vizsgáló müszert azt a fülhelgatóst, amiből kiderült, hogy szuper a hallásom. Ő ennyit tudott értem tenni. Esetleg létezik olyan orvos aki háznál megtudna vizsgálni? nyilván minden költségét kifizetném. Jelenleg ezeket szedem: Bilobil intense 120mg napi 2x1 Bio-Curcumin+Forte napi 1x1 2 féle ajurvédás terméket: MA 697 napi 2x1 Amalaki napi 2x1 Ha bármiben tud segíteni előre is köszönöm.

Dr. Gerencsér Emőke válasza Fülcsengésről kérdezném témában

Tisztelt Uram!

Az Augmentin mellékhatásai között fülzúgás nem szerepel, még a rendkívül ritkák között sem. Az egyéb gyógyszereit nem említi, a lázcsillapítóról sem tudom, mi volt az, tehát nem tudok utána nézni.

A fülzúgás majdnem mindig magas frekvenciájú, időszakos, háttérzaj hiányában, lefekvéskor felerősödik, zavaró.

Olyan vérnyomása nem lehet, amely féloldali fülzúgást okozna. A túlsúlynak sincs ehhez semmi köze.

A nyári dologhoz sem tudok hozzászólni, hisz nem tudjuk, milyen fülgyulladása volt. Azt sem, mi és hol dagadt be. Csak feltételezem, hogy külső hallójárati bőrgyulladása lehetett. De bármi is volt, az nem okoz fél év múlva fülzúgást.

A magas vérnyomás miatt a szemfenék ereit nézesse / ne a hallószerv érellátásáért aggódjon /

Egyébként a fülzúgás konkrét okát nem tudjuk kimutatni. Okozhatta pl. a felsőléguti gyulladás is ha az fülkürt huruttal társult, de lehet vírusos is.

Ilyen esetben szedhet Bilobilt naponta / a napi adag valóban 240 mg / meg betahistin hatóanyagot is szoktunk adni 2-3x 24 mg-ot / ha ellenjavallata nincs /

Az ajurvédás alternatív gyógyászat hit kérdése, az említett készítmények összetevőit megnéztem, nem tartanak fent tinnitust.

Nem tudom, talál-e olyan fül-orr-gégészt, aki megvizsgálja otthonában. Debrecenben érdeklődjön a Klinikán, vagy a Kenézy kórházban ill. az elérhető magánrendelőkben.

Annyit tudnia kell, hogy egyes vizsgálatok műszer / géppark igényesek tehát nagyon sokféle betegség elérheti Önt, aminek sem a kivizsgálása, sem a kezelése nem történhet meg az otthonában.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2016. január 20., 06:35; Megválaszolva: 2016. január 20., 11:23
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Gyermek szájpadlás
Üdvözlöm! 4 éves kisfiam szájpadlásán lassan fél, egy éve időközönként a képen látható valami jelenik meg. Nem tudom összefüggésbe hozni...
Hallójárat gyulladás
Rejtélyes kór!
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?