Középfülgyulladás utáni fülzúgás

Tisztelt Doktornő! Középfülgyulladásom volt egy éve, amikor besípolt a fülem is. Gyógyszeres kezeléssel a gyulladásból kigyógyultam, de a fülzúgás megmaradt. Orr-fül-gégész további javaslatára különböző kezelést folytattam: Milgamma, Emperin, Bilobil gyógyszereket. Audiogramma, timpanogramma, MR viszgálatot is elvégeztem. Hála Istennek jók az eredmények. Ezután neurológiára is küldtek, ott is mindent rendben találtak. A fülzúgás azóta is megmaradt. Hallottam infúziós kezelésről, esetleg ez hatékony lenne az esetemben, milyen hatóanyag összetevőkből álljon az infúzió és milyen adagolásban, mennyi ideig? Vagy milyen más gyógymódot tudna ajánlani? Köszönöm a válaszát!

Dr. Gerencsér Emőke válasza Középfülgyulladás utáni fülzúgás témában

Tisztelt Kérdező!

A fülzúgás oka tulajdonképp ismeretlen. Az Önnél elvégzett vizsgálatokkal a nagy problémákat zárták ki.Tehát a kezdethez visszaérkeztünk: nem tudni, miért jelentkezett a fülzúgása.

Fülzúgás esetén - annak a jelentkezésének az első 1-3 hetében valóban lehet értágítókat adni infúzióban, amik vagy segítenek, vagy nem.

Az infúió általában értágítót tartalmaz, de azt ugyanilyen hatással alkalmazhatja szájon át is:

Nootropil 2400 mg 1x naponta és Betahistin hatóanyag 2x 24 mg naponta.

Mivel a fülzúgás valódi okát nem tudjuk kimutatni, ezért a tapasztalati / empírikus / kezelés a járható út.

Az Mr természetesen negatív, valamint minden egyéb, kiegészítő vizsgálat is negatív.

A legjobb fül-orr-gégészeti tanács az, hogy próbálja megszokni a fülzúgását és még az is bekövetkezhet, hogy megszűnik.

A fülzúgás döntően kültéri zaj hiányában, főleg lefekvéskor, este okoz kínzó panaszt. Hisz a " buszmegálló zaja elfedi"

Sokan fedőzajt alkalmaznak, azaz olyan kellemes zajt, amit szívesen hallgatnak.

Gyógyszeres kezelése: Nootropil és betahistin 2.3x 24 mg naponta

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2016. január 05., 12:23; Megválaszolva: 2016. január 06., 19:24
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?
Fülnyomás érzés arcüreggyulladás...
Légszomj, állandó ásítás...
Üdvözlöm! 22 éves fiatalember vagyok ,nagyjából másfél éve küzdök ezzel a panasszal, megkeseríti minden napomat. Hiába alszok normálisan...
Száj problema
Üdvözlöm! Pár hete alakult ki a probléma igazabol nem faj csak kellemetlen és nem értem az okot! A nyelvem és a száj padláson égő érzés vagy...