Fess műtét

Tisztelt Doktor Úr. Férjem csütörtökön átesett orrsövény és egy fess műtéten. Az orrból a tamponokat szombaton kivették és nagyon vérzett, orvosa elmondása szerint nem szabadott sem kifujni sem hátraszívni, így viszont mindkét orrlyuk tele volt alvadt beszáradt vérrel.Tegnapi nap folyamán az egyik orrbol kivette az orvos az alvadt vért, a másikbol nem sikerülr, és így engedték haza tegnap.Kifújni nem birja és nem kap levegőtt azon az orrlyukon. A kérdésem az lenne hogy mi a teendő ilyenkor? Vissza vigyem a korházba vagy probálja kifújni itthon? Mennyire szabad neki ilyenkor orrot fújni? Szerdán kell kontrollra mennie. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrműtét, pörkösödés témában

Tisztelt Hölgyem!

Az orrműtétek utáni pörkösödés általános tünet. Emiatt orrkenést szoktunk javasolni, így a föloldódott pörk, alvadék könnyen el tud távozni. Erre a célra hámosító kenőcs (körömvirág krém, Neogranormon, stb.) ajánlott. Ezekből óránként-félóránként 1-1 borsónyit az orrnyílásokba kenni. Ha ez nem elég, akkor kis vattahengerre is lehet kenőcsöt tenni, majd ezt egy fél órára az orrnyílásba helyezni. Ha ennek ellenére sincs változás az orrdugulásban, akkor javasolnám a soron kívüli kontrollt. Orrfúvást valóban kerülni kellene, amennyire csak lehetséges.

Kérdés: 2015. december 21., 10:01; Megválaszolva: 2015. december 21., 11:04
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrkagyló műtét
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kb. 7 éves korom óta orrdugulási problémával küzdök, különféle orrcseppet, spay-ket kipróbáltam már, köztük...
Megfázás
T Weborvos! Egy alapos megfázáson estem át ami többnyire csak náthából állt. Régen többször volt arcüreggyulladásom, de már tudom hogy hogyan...
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta