Fess műtét

Tisztelt Doktor Úr. Férjem csütörtökön átesett orrsövény és egy fess műtéten. Az orrból a tamponokat szombaton kivették és nagyon vérzett, orvosa elmondása szerint nem szabadott sem kifujni sem hátraszívni, így viszont mindkét orrlyuk tele volt alvadt beszáradt vérrel. Tegnapi nap folyamán az egyik orrbol kivette az orvos az alvadt vért, a másikbol nem sikerülr, és így engedték haza tegnap. Kifújni nem birja és nem kap levegőtt azon az orrlyukon. A kérdésem az lenne, hogy mi a teendő ilyenkor? Vissza vigyem a korházba vagy probálja kifújni itthon?, Mennyire szabad neki ilyenkor orrot fújni? Szerdán kell kontrollra mennie. Köszönöm.

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrműtét témában

Tisztelt Hölgyem! Az orrműtétek utáni pörkösödés általános tünet. Emiatt orrkenést szoktunk javasolni, így a föloldódott pörk, alvadék könnyen el tud távozni. Erre a célra hámosító kenőcs (körömvirág krém, Neogranormon, stb.) ajánlott. Ezekből óránként-félóránként 1-1 borsónyit az orrnyílásokba kenni. Ha ez nem elég, akkor kis vattahengerre is lehet kenőcsöt tenni, majd ezt egy fél órára az orrnyílásba helyezni. Ha ennek ellenére sincs változás az orrdugulásban, akkor javasolnám a soron kívüli kontrollt. Orrfúvást valóban kerülni kellene, amennyire csak lehetséges.

Megválaszolva: 2015. december 21.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Garat/mandula panaszok kellemetlen...
Tisztelt Doktor Úr! Egy vissza-visszatérő problémával küzdök. Enyhe torokkaparás, mandulák pirosodása és vele társuló kellemetlen lehelet (ami néha erősebb...
Elhúzódó gyermekkori Orrmelléküreg...
Kedves Dr Úr/Nő! Gyermekem, December 11-én orrdugulásra panaszkodott, majd be is lázasodott (38.5), amely állapot, Dec 13-ig tartott. Fájdalma nem volt....
Mandulaműtét térdprotézis műtét előtt
Tisztelt Doktor Úr! 63 éves vagyok, térdprotézis műtét előtt állok. A góckutatás során a torokváladékban strectocoppus C került kitenyésztésre, minden más...
Tüszős mandulagyulladás láz nélkül?
Jó napot kívánok! Tanácsát szeretném kérni, tüszős mandulagyulladást állapotot meg a házi orvosom, nem fáj a torkom, nincs lázam, de viszont a mandulam...
Állandó felsőlégúti panaszok
Tisztelt Doktor Úr! 39 éves nő vagyok. Gyermekkorom óta folyamatosan felső légúti betegségekben szenvedek. Egy év alatt legalább hatszor folyik az ortom és fáj...