Nyelvégés

Tüneteim a következők, kb. 2008 óta tartó baloldali nyelvégés, amely hol intenzivebb hol meg enyhébb talán van olyan kevés időszak amikor nem érzem.2011-ben kivették a mandulámat mivel sokszor volt sztreptókusz fertőzésem de utánna sem szűnt meg az égés. Kb 2 éve ismét elmemtem Fül orr gégészhez aki azt mondta, hogy nem lát semmit, mostanába viszont fülbe sugárzó enyhe nyomást érzek ami sokszor fülviszketéssel is jár.Van még egy panaszom szintén bal felől az inyemen időnként kijön egy afta ami 3-4 nap után elmúlik.Doktor Úr szerint mi lehet az oka tűneteimnek, nagyon félek, hogy valami rosszindulatú elváltozásom van amit nem fedeznek fel! Tisztelettel Marika!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza neuralgia témában

Tisztelt Hölgyem!

7 éve fennálló malignus elváltozás fölöttébb valószínűtlen. A tünetek inkább neuralgiára jellemzőek. Sajnos azonban a neuralgiák a tudomány mai állása szerint kevéssé befolyásolhatóak, az érző ideg esetleges átvágása pedig komoly ízérzészavart okozna, ami az életminőséget negatív irányba befolyásolná.

Mindazonáltal 3-6 havonta nyugodtan megmutathatja fül-orr-gégésznek magát, az esetleges daganatos félelmeit kizárandó.

Kérdés: 2015. december 20., 19:21; Megválaszolva: 2015. december 20., 20:54
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?
Fülcsengés, füldugulás