nyelv görcs

1998 évben tonsilla rosszindulatú tumort találtak, melyre35 db sugár kezelést kaptam. Müteni nem lehetettmert a falra volt tapadva.Utána control vizsgálatokra jártam. A tumor nem jött vissza de a nyelés és a beszéd eltorzult, Turmixolva tudok enni, beszédem meg aki nem ismer nem érti meg pl: boltban. Mostanában ha megpróbálok beszélni 4_5 mondat után görcsöt kap a nyelvem olyan érzésmint amikor a láb begörcsöl rendkivül fájdalmas és nem tudok mitcsinálni.Vajon mi okozza és hogyan előzhetném meg.Köszönöm válaszát.Szentmihályi Vincéné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Nyelés panasz témában

Tisztelt Hölgyem!

Nem valószínű, hogy a panasza közvetlen összefügg a régi daganattal. Először nyilvánvalóan ion egyensúly problémára gondolok. Érdemes volna kalcium és magnézium tartalmú tablettát szedni, ha ez nem segít, akkor gégészeti vizsgálat, neurológia, vérvétel lenne szükséges egyéb okokat kizárni.

Kérdés: 2015. december 20., 14:49; Megválaszolva: 2015. december 20., 16:47
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg gyulladás kezelése
Cefzil, savulin kezelésre nem gyógyuló, 2015-ben arcüreg műtéten (FESS beavatkozás) átesett, covidon szagvesztéssel 2 hónapja átesett betegként...
Torok/szájpadlás furcsaságok
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy minden rendben van-e velem? Egyre gyakrabban előfordul, hogy ha valami fűszereset/sósat (pl. chips)...
Gégénél furcsa érzés
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül két hete a gégém tájékán furcsa érzést észlelek, jellemzően ülő helyzetben. Nehéz leírni, a böfögéshez...
Fájhat annyira a fül hogy az arc...
Visszatérő hallójárat gyulladáom van 1 éve. Ez alkalommal olyan erősen fájt, hogy a flektor sem hatott, nem tudtam eldönteni hogy mi fáj mert a fél...
Teljesen bedugult orr, duzzadt...
Tisztelt Doktor Úr! A panaszom az, hogy 5 napja náthás vagyok. Első két napban semmi orr probléma nem volt, csak erős torokfájás, nagyon váladékos...