Elviselhetetlenül hangos fülcsengés

Tisztelt Doktor úr! Bal fülemet régóta dugultnak éreztem, de az orvosok nem láttak benne semmit, ezért két héttel ezelőtt úgy döntöttem, hogy fülgyertyázással próbálkozom. 4 db-ot is használtam a bal fülemben december 5-én, mélyre ledugva a műanyag véget. Sajnos begyulladt és nagyon megfájdult ettől, lüktetett, fájdalomcsillapítót kellett rá bevennem. Hétfőre a fájdalom elmúlt, de a dugult érzés megmaradt, ezért elmentem a fül-orr-gégészetre, ahol az orvos kiöblítette. Azt mondta fülzsír volt benne (én sajnos nem láttam mi jött ki belőle) , azt mondta majd jobb lesz. Mivel a dugult érzés továbbra is megmaradt, én pedig nagyon megörültem, hogy a fülgyertya "kihozta" a fülzsírt, így kedden megismételtem az egészet. De csak még jobban bedugult a fülem, ezért szerdán visszamentem, ahol ismét kimosta az orvos, illetve szívta egy géppel, ekkor megnéztem, és lehetséges, hogy nem fülzsír volt, ami kijött, hanem a fülgyertyából került a fülembe valami. A problémám azonban az, hogy azóta nagyon hangosan elkezdett csengeni a fülem. Iszonyú hangos, és elviselhetetlen. Már olyan, mintha nem is a fülem, hanem az egész fejem csengene fülsüketítő magas hangon. Nyomást érzek az egész fejemben (hasonlít a szédüléshez, de nem az) , nyomást érzek az arcomban, mintha belülről nyomná valami, iszonyú erősen húzódik a halántékom. Amikor jobbra fordítom a fejem, recseg a bal fülem mögötti rész. Éjszakánként sem tudok pihenni a csengéstől, gyakran felébredek, és nagyon fáj a fejem. Nappal ugyan sokszor a zajok miatt mem hallottam magát a csöngést, de a vele járón fejfájás, és a szédülésféle érzés akkor is kellemetlen. Négy napja valeriánát és magne b6 álom tablettát szedek, hogy valamit legalább pihenni. A kérdésem az lenne, hogy okozhattam-e én ezt az őrült hangos fülcsengést a durva fülgyertyázással, és ha igen mi történhetett, mert az orvos így, csupán kívülről belenézve nem látott semmit, és az elvégzett hallásvizsgálaton is minden rendben volt, jó a hallásom. Ha én okoztam, elmúlhat-e magától a csengés? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülzúgás témában

Tisztelt Hölgyem!

A fülgyertya sajnos inkább csak bajt okoz, mint bármi hasznot fül-orr-gégészeti szempontból. Így részemről mindenképpen javasolnám a helytelen gyakorlat fölfüggesztését a jövőre nézve.

A fülcsöngés valószínűleg nem ezzel függ össze egyébként. Mihamarabb meg kellene méretni a hallását (audiológia) , hogy van-e vezetéses nagyot hallása, ami az egyszerűbb ok, mert náthával függ össze, és spontán elmúlik, vagy esetleg idegi halláscsökkenéssel kísért csiga eredetű a fülzúgása, utóbbi esetben ugyanis 2 héten belül várható a tünet elmúlása (esetleges infúziós kezelés segítségével) , mivel ezen idő után a receptorsejtek véglegesen elpusztultnak tekinthetőek, a tünet javítható, de már nem szüntethető meg többé.

Kérdés: 2015. december 19., 21:58; Megválaszolva: 2015. december 20., 12:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülcsengés, füldugulás
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Állandó fülzúgás kezelése
Fülzúgásra vizsgálat
Tisztelt Dr.Úr! Kb.3.5 hónapja iszonyatos homloktáji fájdalom kíséretében elkezdett zúgni mindkét fülem. A füll Orr gégész enyhe hallójárati...
Jobb fül eldugulás/bedugulás
Jó napot kívánok. 33éves nő,3gyerekes anya. Egy problémával fordulnék Önhöz. Lassan másfél hete egyik pillanatról a másik napra eldugult a...