Orrkagyló kisebbítés

Tisztelt Doktor úr! Mivel az orrkagylóim éjszaka (lefekvés, alvás) mindig bedulgultak és egy idő után már nappal ülve is vagy akármikor ezért először, tavaly decemberben végrehajtottak egy lézeres orrkagyló kisebbítő műtétemet. Azonban a panaszok nem múltak el. Most nemrég pedig egy radiofrekvenciás eljárással "próbálkozik" és bár reménykedem, eddig úgy fest nincs eredménye. Az első műtét után az orrom nem is mutatta úgymond jelét, hogy vele bármit is tettek volna és a mostaninál sem dugult napokig ahogy azt az orvos előre mondta. Nem fájt semmi, most se fáj, viszont ugyanúgy dugul az orrom éjszakánként. Ennek mi lehet az oka? Válaszát előre is köszönöm, Horváth Lili

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Turbinoplastica témában

Tisztelt Hölgyem!

A turbinoplastica ritkán alkalmazott eljárás, különösen 18 éves korban. Az a gond, ha túl sokat redukálunk a kagylóból, akkor a panaszok rosszabbak lesznek a kiindulási értékeknél, amiatt lépésenként, fokozatosan érdemes haladni. Az orr duzzadásra hajlamos, különösen műtétek után, így a végleges eredmény 3-6 hét múlva jelentkezik. Ennél többet fizikális vizsgálat nélkül nem tudok mondani.

Kérdés: 2015. december 18., 00:13; Megválaszolva: 2015. december 18., 18:11
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?
Fülcsengés, füldugulás
Torokváladék tenyésztése
Tisztelt Dr. Úr! Régebben kétszer volt candida gomba a torkomban. Csíraszám sok telep melyre akkor Nystatint kaptam. Szeretnék megint torokváladék...