Fülészeti kérdés

Tisztelt Doktor! "Kálváriám"áprilisban kezdődött egy bal oldali füldugulással, és zúgással, mely fültisztító cseppes kezelésre megszűnt.Ezt megelőzte egy enyhe torokfájás, és jelentéktelen nátha, melyet egy vírus okozott a háziorvos szerint.Néhány nap múlva arra lettem figyelmes, hogy a ház előtt járkáló autók, vagy ha erősebben léptem furcsa rezgő-búgó hang jelentkezett a zúgós fülben, majd utána folyamatosan mély hangú búgás jelentkezett.Fülészeten mindkét oldali behúzódott dobhártya, és fülkürthurut volt a diagnózis. Műszeres vizsgálat szerint a hallás rendben, és a tympanometria is. A vizsgálat napján nem zúgott a fülem.Szteroidos orrspray, és melegítés hatására bő 3 hét alatt nagyjából tünetmentes lettem, a fülem nem zúgott, viszont még hosszú ideig a kérdéses fül mögött és előtti rész ha kopogtattam a fülemben mintha pengettek volna.Szeptemberben egy utazás másnapján/jártunk magas hegyek között is/ismét füzúgás és enyhe telitettség érzés.Előtte megint kicsit fájt a torkom.Volt nálam szteroidos orrspray, kövirózsa fülcsepp, és melegítettem, így másnap estére el is múlt.Rá két hétre reggel felkelés után nyelek egyet zúg, elmúlik, és ez ismétlődött, amíg megint állandó lett a hang, igaz nem olyan erősen, mint a tavasszal.Ismét elmentem a fülészetre, a doktornő azt mondta ez most nem olyan vészes, és átfújta ballonnal. A zúgás elmúlt.Használtam a szteroidos orrsprayt, kaptam antihisztamint, melegítettem. Az orrsprayt még mindig használom, csak fele dózisban, mert mondjuk jó, de ha nyelek főleg reggel felkelés után sokszor tompán huppanik, és nem pattan ki azonnal, néha egy-egy mpre berezeg.Hallásom teljesen jó, fájdalom sincs, csak a korábban említett ütögetésre jelentkező visszhang vagy nem tudom minek nevezzem. Azt elfelejtettem említeni,, hogy naponta többször rendszeresen alkalmazom a Valsalva manővert. A fülkürt működik, igaz nem azonnal dugul ki utána, de az esetek nagy részében igen.Létezik, hogy egy fülkürthurut ilyen maradvány tünetekkel gyógyul? Igazából semmiben nem zavar, nem érzem betegnek magam.Szédülés, egyensúlyzavar nincs, tehát nem értem. Az viszont igaz, hogy nagyon szorongós vagyok, nem tudom ez befolyásolja-e mindezt? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Fülkürt témában

Tisztelt Hölgyem!

A tünetek alapján elhúzódó fülkürt működési zavar és kissé fokozott stapedius reflex működés látszik. Ezek javulása spontán várható, a türelmen kívül teendő nincs, az eddigi terápia folytatható

Kérdés: 2015. november 11., 12:30; Megválaszolva: 2015. november 11., 14:17
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....