Göb az orrban

Tisztelt Doktornõ! Kb 2 hónapja egy kemény pici csepp alakù göböt érzékeltem az orrom bemenetétõl kb 1 cm-re a porcos részen tehát nem az orrkagylón. Azóta is ott van. Nem fáj és a nyálkahártya is ugyanolyan színû mint a másik oldalon, de eléggé aggódok h mi lehet az. Ha tudna mondani rá valamit megköszönném.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza göb az orrban témában

Kedves Kérdező!

Az orrsövény elején észleli a kis kiemelkedést. Ez lehet az orrsövényporc pici megvastagodása, vagy az azt fedő nyálkahártya pici burjánzása.

Sokszor megfázás után felületes nyálkahártya sebből alakul ki. Konkrétan megítélni fül-orr-gégész tudja, azért lenne érdemes megmutatni, hogy ne aggódjon tovább. Ezért feleslegesnek tartok kezelési próbálkozásokat, tehát ne kenje semmivel és ne nyúljon az orrába, ne tapogassa.Általában semmi teendő nincs, az is elképzelhető, hogy a porcon mindig volt kis kiemelkedés, csak most vette észre.

De mindenképp az a megnyugtató, ha ezt egy fül-orr-gégészeti vizsgálat eldönti.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. október 24., 13:35; Megválaszolva: 2015. október 26., 07:33
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....